СподелиВоенното крило на радикалното палестинско движение Хамас“ съобщи днес, че

...
СподелиВоенното крило на радикалното палестинско движение Хамас“ съобщи днес, че
Коментари Харесай

„Хамас“ изстреля ракети към Тел Авив

Сподели
Военното крило на радикалното палестинско придвижване „ Хамас “ заяви през днешния ден, че е изстреляло по Тел Авив проливен дъжд от ракети, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. Агенцията се базира на изказване на Бригадите „ Изедин ал Касам “.

От военното крило на ислямистката формация, която на 7 октомври атакува изненадващо Израел, означават, че нападението им е отговор на продължаващите военни интервенции на израелската войска в линията Газа.

Армията на Израел разгласи, че е поразила над 400 цели в популации с палестинци анклав след възобновяването на бойните дейности. Едноседмичното помирение сред Израел и „ Хамас “ завърши в петък сутринта.

Междувременно „ Хамас “ съобщи, че ще продължи договарянията за освобождение на нови заложници едвам след края на войната в Газа, съобщи ДПА.

Един от водачите на „ Хамас “, Салех ал Арури съобщи, че измежду останалите заложници има единствено мъже, които са служили в армията, и бойци. От друга страна израелският министър на защитата Йоав Галант сподели, че измежду заложниците, държани от „ Хамас “, към момента има 15 дами и две деца.

Припомняме, че предходната седмица, с посредничеството на Катар, Египет и Съединени американски щати, Израел и „ Хамас “ за първи път се споразумяха за преустановяване на огъня, което беше удължено за малко два пъти, напомня ДПА. През това време „ Хамас “ освободи 105 заложници, а Израел пусна в подмяна на независимост 240 палестински пандизчии.

През уикенда израелската войска уведоми шест израелски фамилии на заложници, че техните родственици към този момент не са живи.

Междувременно по информация в медиите десетки хиляди стачкуващи се събраха в израелския крайбрежен мегаполис Тел Авив довечера и желаеха незабавното освобождение на всички заложници в линията Газа. Израел допуска, че в анклава към момента се намират общо 137 заложници.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР