СподелиСлед ротацията се виждам като вицепремиер. Оттам нататък – ще

...
СподелиСлед ротацията се виждам като вицепремиер. Оттам нататък – ще
Коментари Харесай

Денков: След ротацията се виждам като вицепремиер. Оттам нататък – ще видим

Сподели
След ротацията се виждам като вицепремиер. Оттам нататък – ще забележим. Предстоят договаряния. Имам доверие на госпожа Габриел. Тя е човек, който има европейските полезности, които споделям. Имаме общи цели. Това сподели пред публицисти министър председателят акад. Николай Денков.

От думите му стана ясно, че към момента няма решение за това кой ще заеме поста на външен министър.

„ Решенията се взимат в Народното събрание и Министерският съвет. Това, че Президентството евентуално има аспирации към вземането на решения, е негов проблем. Има си Конституция, има си разделяне на управляващите. Често виждам предпочитание да се нападат институции, които извършват отговорностите си “, разяснява още той.

На въпрос дали се тормози от това, че президентът може да забави ротацията на държавното управление с съвещания, Денков отговори: „ Това не ме интересува. Това е въпрос към него “.

Според него има логичност в сливането на Национална агенция за приходите и „ Агенция „ Митници “ в обща приходна организация. „ Имам доверие на финансовия министър и имам вяра, че това ще има своите позитивни резултати “, сподели още министър-председателят.

По въпроса за Кресненското дефиле министър председателят уточни, че всеки ден закъснение е проблем както за хората, по този начин и за биоразнообразието.

„ Нищо не сме решили, до момента в който не извадим най-малко част от трасето отвън дефилето. Това е проблем и за животните, и за останалите жители, които нямат решение сега. Това, което министрите са предложили, е да се приготви строителството по трасето, което към този момент е проектирано. Успоредно с това да стартира планиране за търсене на друго трасе, което по-късно да бъде квалифицирано горе. Това ще отнеме време, само че е най-бързият метод да облекчим трафика и да подпомогнем запазването на приордата, доколкото е допустимо при тези условия “, означи Денков.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР