СподелиПрез последната година и половина, откакто съм в парламента, в

...
СподелиПрез последната година и половина, откакто съм в парламента, в
Коментари Харесай

Ицо Хазарта: Има тролове в парламента, играят театър

Сподели
През последната година и половина, откогато съм в Народното събрание, в него са се приемали безчет неща, които на мен не ми харесват, само че аз не съм изскочил да препречвам трибуната или да упреквам някой, че е анормален. Както има тролове в обществените мрежи, тези хора играят ролята на тролове в Народното събрание. Тяхната роля е да пречат.Това е деструктивно държание. Правилата споделят, че когато не си склонен с нещо, имаш опция да внесеш предложение и мозинството да каже дали е добре или, не е добре да се случи това, което казваш. Това съобщи депутатът от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ Христо Петров, прочут като Ицо Хазарга, по Българска национална телевизия.

Повод за коментара му беше днешният скандал в Народното събрание, който блокира работата на Народното събрание. Припомняме, че депутати от „ Възраждане “, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ се събраха към трибуната в залата, като форма на митинг против демонтажа на Паметника на руската войска, който продължи и през днешния ден. Около обяд след извършен председателски съвет и голям брой разисквания съвещанието беше прекъснато.

„ На тях им беше необходим спектакъл. След като не можеш да активираш социална поддръжка за своята идея, единственото нещо, което ти остава, е да бъдеш трол и да правиш спектакъл “, добави Ицо Хазарта.

По мотив на рецензиите на президента Румен Радев за премахването на паметника съобщи:

„ Президентът сподели, че демонтажът е офанзива против държавността. Добре е всеки един човек, който има най-малко малко знания по история, да го попита посягане против чия държавност е това. Защото, в случай че е посягане против държавността на България, то е против едни хора, които са я унищожили “

Той засегта и признатите промени в Семейния кодекс, които улесняват доста достъпа на осиновени лица до информация за биологичните им родители.

„ Това ще помогне на тези, които търсят своя генезис, да го открият, без да минават през хиляди ненужни процедури. Това са хиляди хора, което са били лишени от това право. Дойде моментът справедливостта да се върне “, съобщи Петров.

Такова изменение не е малко, тъй като ролята е на полтиците е персоналните ориси на хората да вървят в по-добра посока, добави той.

Депутатът от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ заяви, че се планува основаването на национална система за електронно канидатстване, което да улесни процеса на осиновяване. Има потребност от това, тъй като статистиката демонстрира, че има спад на осиновяванията, а в това време има доста хора, които се пробват да осиновят дете, само че не съумяват поради процедурите, уточни той.

 
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР