СподелиПредседателят на временната комисия Жечо Станков все още не е

...
СподелиПредседателят на временната комисия Жечо Станков все още не е
Коментари Харесай

Обвинения в НС заради отпадане на доклада за договора между „Булгаргаз“ и „Боташ“

Сподели
Председателят на краткотрайната комисия Жечо Станков към момента не е внесъл отчета за „ Боташ “ и „ Булгаргаз “. Това стана ясно при разкриване на днешното пленарно съвещание. По думите на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, към момента не са изтекли периодите и отчета не е импортиран. От това се възмутиха от ПП-ДБ, „ Възраждане “ и „ Българска социалистическа партия за България “.

„ Не разбирам за какво се прави краткотрайна комисия, откакто резултатите не се гледат в пленарна зала. Започвам да мисля, че има скрити подбуди в случай, че всички партии единомислещо приехме отчета “, разяснява Борислав Гуцанов от „ Българска социалистическа партия за България “.

„ Изключително значимо е този отчет да не бъде покриван, каквито подозрения има към този момент. Става въпрос за доста пари и не разбирам за какво няма да бъде прегледан “, разяснява Йордан Тодоров от „ Възраждане “.

Изкуствено задържане на отчета видяха и от ПП-ДБ.

„ Един от участниците в тази договорка беше определен за длъжностен министър на енергетиката и по тази причина в този момент се покрива. Ако не бъде прегледан в зала и не бъде даден на прокуратурата, това значи, че възпрепятствате да се обясни обстановката. Вие, господин Станков, персонално ще поемете цялата виновност и отговорност “, сподели Мартин Димитров от ПП-ДБ.

Коментар по тематиката направи и ръководителят на краткотрайна комисия Жечо Станков от ГЕРБ-СДС:

„ От позиция на това вие като ръководител няма по какъв начин да знаете, че сътрудниците бяха осведомени персонално от мен, като се изключи Мартин Димитров, който не е член на комисията. Искам да благодаря на всички от комисията, тъй като бяха извършени седем съвещания. Аз персонално написах отчета откакто изчетох всичко. Единствен Йордан Тодоров е вторият прочел всички хиляди страници. Това, което ме учудва обаче е, че има новопостъпила информация с гриф, излизате и говорите неща, които са лъжи. ГЕРБ има минимален интерес този отчет да влиза в зала. “

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР