СподелиПътната обстановка в страна след обилния снеговалеж – множество ключови

...
СподелиПътната обстановка в страна след обилния снеговалеж – множество ключови
Коментари Харесай

Блокирани са ключови пътища. Движението е затруднено

Сподели
Пътната конюнктура в страна след изобилния снеговалеж – голям брой основни пътища са затворени. Придвижването съвсем на всички места е затруднено. 

Напълно затворени за придвижване са Проходът на Републиката, проходът „ Шипка “, пътят Шумен-Силистра и Шумен-Разград-Русе, пътят Котел – „ Петолъчката “. Въвежда се краткотрайно ограничаване на придвижването по „ Ришкия проход “.

Придвижването на товарни коли по автомагистрала „ Тракия “ в посока София от 156-и до 208-и километър е блокирано, лимитирано е придвижването по Автомагистрала „ Хемус “ в региона на Варна, както и през проходите „ Превала “ и „ Рожен “.

По автомагистрала „ Хемус “ е лимитирано придвижването за коли над 12 тона, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Варна.

Оттам прецизират, че ситуацията във Варна стартира съществено да се усложнява.

Тежка зимна конюнктура в цялата Старозагорска област. Причината е бурният вятър и изобилният снеговалеж, поради които видимостта е извънредно лимитирана. Няколко обитаеми места са откъснати от света и са без електричество.

Аварийни екипи са на терен и се пробват да възстановят електрозахранването..

Тежка е обстановката в град Шипка и село Шейново. На място е имало няколко закъсали автомобила, включително кола за спешна помощ и пожарна. Насочена е тежка техника и все още същите са изтеглени.

Пътят Котел – „ Петолъчката “ е затворен за придвижване за всевъзможен тип транспортни средства. Това заяви за Българска телеграфна агенция дежурният в Областно пътно ръководство (ОПУ) – Сливен. Той разясни, че нямат връзка с сътрудниците си от община Котел, тъй като там няма ток и интернет.

Около два-три см е снежната завивка в Сливен.

Общо 29 машини чистят снега по пътищата в региона, в това число и Автомагистрала „ Тракия “. Там придвижването е при зимни условия, има мощен вятър, снеговалеж и водачите би трябвало да се движат с нараснало внимание, споделиха още от ОПУ.

Обстановката във Великотърновска област е усложнена поради продължаващите към този момент 12 часа превалявания от сняг. Временно е лимитирано прекосяването на коли по пътя София – Варна в региона на с. Железарци, поради аварирал тежкотоварен камион, оповестиха от Областната дирекция на полицията във Велико Търново. Спрени са товарните коли в посока Русе.

В съвсем всички общини има обитаеми места без ток, към този момент няма информация за бедстващи хора. Изкарани са спомагателни полицейски екипи. Снежната завивка е към 30-40 см., тук-там доближава и до 60 см, прецизираха от полицията. Ситуацията е усложнена и поради десетките начупени клони и дървета.

Във Велико Търново е призован общински спешен щаб, който ще обходи целия град. През цялата нощ 17 снегорина и машини за опесъчаване не са спирали да работят – основните улици са проходими, заяви във фейсбук профила си кметът Даниел Панов. Екипите на „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ и „ Гражданска отбрана “ работят по премахването на падналите дървета, включват се и групи от общинските предприятия „ Горско стопанство “, „ Зелени системи “ и частни компании.

Работи се по премахване на проблемите с електрозахранването в обособени елементи на града и в 20 обитаеми места. От институциите молят към жителите да не излизат с колите си, с цел да могат екипите да работят по унищожаване на падналите дървета и почистването на улиците.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР