СподелиНоминираният за служебен премиер Димитър Главчев разговаря в момента със

...
СподелиНоминираният за служебен премиер Димитър Главчев разговаря в момента със
Коментари Харесай

Главчев пита синдикатите в МВР кой да е вътрешен министър, те искат Калин Стоянов

Сподели
Номинираният за длъжностен министър председател Димитър Главчев беседва сега със синдикатите в Министерство на вътрешните работи в остарялата постройка на Народното събрание, оповестява „ 24 часа “. Разговорът е бил пожелан от профсъюзите във вътрешното министерство. Една от главните тематики, които те желали да обсъдят, била и кои са претендентите за министър на вътрешните работи.

Според предварителна информация синдикалистите държали на поста си да остане сегашният министър в оставка Калин Стоянов. По-рано през днешния ден те разпространиха и позиция в негова поддръжка. Срещу Стоянов обаче към този момент се оповестиха от ПП-ДБ. Те го дефинираха като една от алените си линии за отношението към служебното държавно управление.

Припомняме, че точно постът на вътрешения министър докара до „ разглобката “ на „ сглобката “ сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

Съпредседателят на Промяната Кирил Петков разгласява през днешния ден във фейсбук пост, с който изяснява по какъв начин се е стигнало до назначението на Калин Стоянов. Ето цялостния текст:

„ Да изясним сагата „ Кирил Петков ме предложения за министър “(По Калин Стоянов):

Когато се съставяше кабинета Денков-Габриел, първото предложение за министър на вътрешните работи пристигна от Борисов, написа във фейсбук Кирил Петков, съпредседател на „ Продължаваме промяната “.

Борисов предложи Атанас Илков, за който нашата инспекция сподели, че е с близки контакти с ГЕРБ-ДПС.

След това Мария Габриел (значи отново Бойко Борисов) предложи Калин Стоянов.

Нашата инспекция в първия миг и след това моят диалог с господин Стоянов не сподели директна взаимозависимост, само че последващите дейности и бездействия на вътрешния министър ни опровергаха неведнъж.

Заключението е: няма “независим ” кадър, в случай че идва като рекомендация от Борисов! ГЕРБ-ДПС в никакъв случай не вършат инцидентни ходове, изключително в случай че става въпрос за Министерство на вътрешните работи “.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР