СподелиДопълнителни камери за контрол на пътя ще бъдат монтирани в

...
СподелиДопълнителни камери за контрол на пътя ще бъдат монтирани в
Коментари Харесай

Поставят допълнителни камери за скорост в София. Кои са местата?

Сподели
Допълнителни камери за надзор на пътя ще бъдат инсталирани в София на някои сериозни места.

Това заяви столичният кмет Васил Терзиев в профила си във „ Facebook “.

Градоначалникът е изискал от Столична дирекция на вътрешните работи да бъдат подхванати допълнителни мерки за пътната сигурност към учебните заведения и детските градини в София.

„ Вярвам, че при повишен надзор от страна на КАТ-Пътна полиция ще е допустимо да имаме по-сигурни зони за децата ни “, написа Терзиев, който дружно със зам.-кмета по превоза Илиян Павлов и шефа на Столична дирекция на вътрешните работи основен комисар Любомир Николов е разискал опциите за разширение на контрола.

Според Терзиев случаите с пешеходци могат да бъдат понижени с положително осветление на кръстовищата; пешеходните пътеки могат да бъдат по-сигурни, в случай че преди тях се инсталират неравности, повдигнати кръстовища и спомагателна светлинна сигнализация; скоростта в града би трябвало да се управлява по-добре даже и във вечерните часове.

Той е обърнал и особено внимание на автомобилните гонки в града и е изискал систематичен надзор и съществени наказания за нарушителите.

Според Терзиев неправилното паркиране би трябвало да се ограничи оптимално, тъй като постоянно това пречи както на пешеходците, по този начин и на видимостта на водачите.

Кметът уточни и кои са невралгичните места, на които се чака да има спомагателен видеоконтрол.

„ Важно за сигурността в града е и контролът на скоростта на улици и булеварди с многолентово придвижване. Такива са Околовръстния път, бул. „ Сливница “, бул. „ Черни Връх “, ул. „ Цар Борис III “ в частта към кв. „ Княжево “, бул. “България “, бул. „ Цариградско шосе “ и други.



Договорихме се Пътна полиция да сложи стационарни камери на сериозните места по тези трасета.

Столичната община ще проектира и приготви слагането на камерите, а Столична дирекция на вътрешните работи ще обезпечи самите устройства.

Допълнително на територията на общината всеки ден към този момент работят сред 8 и 12 екипа на КАТ с мобилни камери за скорост, по този начин наречените триноги, които Столичната община подари на Министерство на вътрешните работи през последните години.

С основен комисар Николов взехме решение да имаме постоянни срещи сред Столичната община и Столична дирекция на вътрешните работи и да работим дружно за по-сигурна София “, написа Терзиев.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР