СподелиДнешното заседание на Народното събрание започна с едноминутно мълчание в

...
СподелиДнешното заседание на Народното събрание започна с едноминутно мълчание в
Коментари Харесай

БСП и „Възраждане“ отново показаха, че защитават убийството на 2730 българи

Сподели
Днешното съвещание на Народното събрание стартира с едноминутно безмълвие в памет на жертвите на комунистическия режим. По време на отдаването на респект, някои депутати от „ Възраждане “ не станаха на крайници, а от „ Българска социалистическа партия за България “ даже излязоха от залата. 

Същите тези депутати, месеци наред тръбят по какъв начин историята би трябвало да се помни (по мотив премахването на паметника на Съветската войска в София), само че очевидно те самите си я спомнят много изборно, отказвайки да почетат жертвите на комунистическия режим у нас. С държанието си, те демонстрираха, че пазят убийствата на 2730 българи – каймакът на интелигенцията за това време.

Защото решението на по този начин. нар. Народен съд не е форма на правдивост, а червен комунистически гнет. И буди недоумения, по какъв начин в 21 век, в една демократична страна, член на Европейски Съюз, която има искания, че се развива, е допустимо да се пазят незаслужено убийства.

На 1 февруари 1945 година Народният съд издава 2730 смъртни присъди. На гибел са наказани 8 царски съветници, 22-ма министри от държавните управления след 1941 година, 67 народни представители и 47 генерали и висши офицери. Присъдите са изпълнени още на същия ден. За съпоставяне, по време на Нюрнбергските процеси, против забърканите във Втората международна война и Холокоста лица по време на нацисткия режим са наказани и убити единствено 24 души.

Според някои откриватели, комунистическите режими са довели до гибелта на към 90 милиона души по целия свят. Те са починали в резултат на терористични актове на левите екстремисти, убити без съд и присъда, изпратени в лагери, преселване и репресиране.

Денят на благодарност и респект към жертвите на комунистическия режим се празнува на 1 февруари по предложение на президентите на България Желю Желев (1990-1997) и Петър Стоянов (1997-2002).

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР