СподелиДнес започва 13-то издание на националната кампания Походът на книгите“.И

...
СподелиДнес започва 13-то издание на националната кампания Походът на книгите“.И
Коментари Харесай

Започва 13-то издание на „Походът на книгите“

Сподели
Днес стартира 13-то издание на националната акция „ Походът на книгите “.

И този път самодейността на Асоциация „ Българска книга “ ще приобщи десетки обитаеми места в страната към идеята на четенето.

Походът е рамкиран от две значими дати: 2 април, Деня на детската книга (рожденият ден Ханс Кристиян Андерсен), и 23 април, Деня на книгата и авторското право, оповестява БНР.

Официалното разкриване е от 11:00 ч. в Дом на културата „ Искър “.

В рамките на Похода на книгите ще се осъществят три други значими акции.

1. Проектът „ Четяща класна стая “ включва 15-минутно четене дневно, съчетано с действия, стимулиращи креативната изява. Редица персони, познати ни от дребния екран, ще показват фрагменти от обичани свои произведения в учебни заведения и детски градини от цялата страна.

2. Маратонът на четенето е една от най-старите и авторитетни книжни акции в България. Провежда се в регионалните библиотеки на доста градове, измежду които Стара Загора, Варна и Кюстендил.

3. Наградата за детска литература „ Бисерче вълшебно “ ще предложи на децата сред 3 до 16 година да отличат обичаното си от листата с номинирани заглавия. Тази година линиите за гласоподаване ще бъдат отворени до 11 май.

„ Походът на книгите “ е годишно събитие, проведено от Асоциация „ Българска книга “ в партньорство с Министерството на културата, Министерството на образованието и науката, Столичната община, Българската библиотечно-информационна асоциация, Национално съдружие на общините в Република България, Дом на културата „ Искър “ и фондация „ Детски книги “.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР