СподелиДепутатът от ПП–ДБ Ивайло Мирчев заяви пред БНТ, че след

...
СподелиДепутатът от ПП–ДБ Ивайло Мирчев заяви пред БНТ, че след
Коментари Харесай

Вътрешният министър е необходим на партиите, които купуваха гласове, защото може да им осигури чадър

Сподели
Депутатът от ПП–ДБ Ивайло Мирчев съобщи пред Българска национална телевизия, че след сцените на принуждение над жители и публицисти на футболния митинг в четвъртък министърът на вътрешните работи Калин Стоянов би трябвало да си подаде оставката.

Той цитира няколко образеца от позицията на Асоциацията на европейските публицисти (АЕЖ) за принуждение на публицисти сега на осъществяване на служебните си отговорности.

“По никакъв метод сходен вид принуждение не може да бъде толерирано. Фактът, че има 5 случая с принуждение над публицисти, каквото в предишното не се е случвало – единствено това е задоволително да спрем диалога и той да си подаде оставката. Това значи, че за тези 5-6 месеца, в които е министър, има учредителен проблем в Министерство на вътрешните работи ”, съобщи Мирчев.

Депутатът от “Да, България ” отхвърли обвиняванията, че промяната на министъра се желае, тъй като не е извършил стремежи по време на локалните избори. Той изясни образно кому е необходим министър на вътрешните работи.

“Този министър е нужен на партиите, които купуват гласове, тъй като може да обезпечи чадър над купувачите. ПП-ДБ няма гласове в тези рискови секции, където нормално се регистрират странни процеси по време на избори. Ние гласове не купуваме и не се занимаваме с това ”, съобщи той.

А на въпроса чий министър е все още Калин Стоянов, Мирчев отговори:

“Той е министър на тези, които го защитаваха във вчерашния ден “.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР