СподелиДен след новината за смъртта на опозиционния лидер Алексей Навални

...
СподелиДен след новината за смъртта на опозиционния лидер Алексей Навални
Коментари Харесай

Тялото на Навални остава в неизвестност, властите забраниха църковните служения в негова памет

Сподели
Ден след новината за гибелта на опозиционния водач Алексей Навални продължава търсенето на информация какво се е случило, до момента в който управляващите в Русия
стопират опитите за отдаване на респект или църковна работа в негова памет.
Не е ясно нито къде е, нито какво ще се случи с тялото на Навални, тъй като службата за излежаване на наказванията може напълно законно да откаже да го съобщи на околните му, оповестява Българска национална телевизия.

Има вид и да не оповестят даже къде е заровен.

Екипът на Алексей Навални му и упрекна съветските управляващи, че крият тленните остатъци на съветския опозиционер.



Говорителка на Навални заяви, че е отправено искане тялото му да бъде неотложно предадено на фамилията. Не е ясно обаче къде се намира то.

Бдения и митинги бяха проведени по целия свят в памет на съветския опозиционен водач, който умря ненадейно в наказателната колония „ Полярен вълк “ на към 1900 км североизточно от Москва.

В Русия те бяха неразрешени, само че стотици хора не се подчиниха на заповедта.

Навални е умрял в ранния следобяд през вчерашния ден в сибирския затвор, където излежаваше присъда. Това удостовери говорителката му Кира Ярмиш.

„ Алексей Навални беше погубен. Смъртта му е настъпила на 16 февруари в 14:17 ч. локално време, се показва в формалното известие, връчено на майката на Алексей “, описа Кира Ярмиш, говорителка на Алексей Навални.

Заедно с юрист на опозиционера неговата майка Людмила е отпътувала за наказателната колония.
Те дойдоха в колонията в 11:00 ч. локално време и са били помолени да изчакат един час. Чакали са два часа, след което чиновник на колонията е излязъл да им каже, че тялото на Алексей Навални е откарано в Салехард, град наоколо до пандиза, от съветски способени лица, които правят проучвания. По-късно на майката е връчена депеша, в която я уведомяват за гибелта на Алексей “, сподели Кира Ярмиш.
Отправено е искане тялото му неотложно да бъде предадено на фамилията. Това обаче се оказва невероятно.

От наказателната колония и единствената морга в Салехард дават спорна информация.

„ Адвокатът на Алексей и неговата майка дойдоха в моргата в Салехард. Тя е затворена, само че от колонията ги увериха, че работи и тялото на Навални е там. Адвокатът позвъни на телефонния номер на вратата. Казаха му, че той е седмият позвънял през днешния ден и че тялото на Алексей не е в моргата “, добави Кира Ярмиш.

В Екс говорителката на Навални заяви още, че юристите му са били осведомени, че инспекцията за неговата гибел е завършила и не е открито нищо престъпно.

Според различен член на екипа на опозиционера причина за кончината му е синдром на неочакваната гибел и това е формалната версия на затворническата колония.

Екипът на Навални счита, че управляващите се пробват да прикрият следите си и по тази причина отхвърлят достъп до тленните му остатъци.

По закон, това би трябвало да стане до два дни след настъпването на гибелта. Според съветски публични представители това няма да се случи, преди да завърши следствието.
Всеки би трябвало да разбере, че Владимир Путин персонално подреди Алексей Навални да бъде погубен “, акцентира говорителката на Навални.
Повече от 300 души са били арестувани в разнообразни съветски градове при протестни акции и бдения в памет на умрелия критик на Кремъл. Солидарност с съветската съпротива беше изразена на манифестации пред съветските посолства в доста страни по света.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР