СподелиБлизо година е продължила подготовката за провеждането на най-големия инкасо

...
СподелиБлизо година е продължила подготовката за провеждането на най-големия инкасо
Коментари Харесай

Най-големият обир у нас е подготвян близо година

Сподели
Близо година е траяла подготовката за провеждането на най-големия инкасо грабеж, който е осъществяван у нас.

Това стана ясно по време на правосъдно съвещание, на което беше гледана мярката за неотклонение на един от задържаните по случая – Колин Колев.

Снощи магистратите взеха решение, че той би трябвало да остане в ареста по обвинявания за обира, който стана на паркинг на столичен мол предходната година.

Откраднатата сума надвишава 5 милиона лв..



Колев е един от тримата обвинени по делото, оповестява Българска национална телевизия.

Другите двама обвинени са Иван Ценков – Турчина, който е разгласен за издириване и Михаил Павлов, прочут още като Мишо Коня.

Той сега е в пандиза, където излежава присъда за различен грабеж.

Разследващите стигат до причинителите на обира с помощта на показанията на неизвестен очевидец, както и от записи на камери, които са наблюдавали придвижването на колите, с които е осъществено закононарушението.

В правосъдната зала стана ясно, че бандитите, взели участие в обира, са общо петима.

Какво се случва обаче с другите, не е ясно.

Анонимен очевидец е разказал пред проверяващите, по какъв начин оставения в ареста Колин Колев още през януари 2022 година го поканил да взе участие в закононарушението.

Именно този очевидец е разказал по какъв начин обвинените са подготовили грабежа.

Колев обезпечил оръжието, намерили два мощни джипа и крадени украински

регистрационни номера за колите и подготвили деликатно маршрута на напредване и коли, с които да се отдръпват гладко.

Така проверяващите съумели посредством записи от охранителни камери да проследят придвижването на двата автомобила, с които е осъществен обирът, както и на двете коли, с които обвинените са се отдръпнали откакто са прибрали парите.



Установили още, че обирът е трябвало да бъде осъществен на 14 ноември 2022 година сутринта.

На камерите се виждало по какъв начин по тъкмо избран маршрут двата мощни джипа пристигнали в подземния паркинг на МОЛ-а и заели позиции, само че инкасовият автомобил не дошъл.

В ранните часове на идващия ден минали по същия маршрут и още веднъж влезнали в паркинга. Изчакали идването на инкасото и атакували сега, когато двамата охранители отворили вратата.

След това се отдръпнали към паркинг на болница, където сменили джиповете със доста по-нисък клас коли и с тях траяли към столичния квартал Овча купел.

Пред анонимния очевидец Колин Колев разказал още по какъв начин тъкмо е осъществен обирът и по какъв начин по-късно са разграничени парите сред участниците.

Другият обвинен за обира – Михаил Павлов, прочут още като Мишо Коня, към този момент е в пандиза, където излежава присъда за различен грабеж.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР