СподелиАрабският конгломерат Emirates Telecommunications Group /е&/ придобива контрола върху телекомуникационната

...
СподелиАрабският конгломерат Emirates Telecommunications Group /е&/ придобива контрола върху телекомуникационната
Коментари Харесай

Emirates слага ръка на наш мобилен оператор

Сподели
Арабският конгломерат Emirates Telecommunications Group /е&/ придобива контрола върху телекомуникационната компания Yettel. Това излиза наяве от известие на Комисията за защита на конкуренцията.

Решението на антимонополния орган за продажбата на 50% +1 от активите на PPF Telecom Group идва малко повече от 4 месеца след стартирането на производството. PPF,
притежателят на Yettel,
продава повече от половината от бизнеса си освен у нас, само че и в Унгария, Сърбия и.

Арабският конгломерат със седалище в Абу Даби, от дълго време има упоритости да влезе на европейския пазар. През 2022 година компанията даде 4.4 милиарда $, с цел да придобие съвсем 10-процентен дял в английския Vodafone, който по-късно усили 14.61%.

В мнението си Комисия за защита на конкуренцията показва, че „ плануваната централизация е в сходство със стратегическия проект на e& да форсира интернационалния си напредък и да диверсифицира активността си в нови географски райони “.

От документите на антимонополния орган излиза наяве, че единствено един от съперниците – Виваком (Vivacom), е дал мнение по договорката. Оттам се притесняват, че е „ допустимо тя да докара до доста възпрепятстване на ефикасната конкуренция на съответните пазари. “

От Виваком обръщат внимание, че
 А1 и Yettel имат връзка
с английския телеком Vodafone. Те настояват, че арабската компания „ упражнява надзор върху А1 по силата на подписано съглашение за партньорство “, написа в отчета на.

Регулаторът обаче дефинира довода като безпочвен и го отхвърля. А1 има подписано съглашение за препродажба на услуги на Vodafone – като „ Vodafone live! “, „ Vodafone Mobile Connect Card “ – както и съдействие в региона на интернационалния роуминг.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР