Сподели54-годишната Красимира Трифонова – бивш консул на България в Тайланд

...
Сподели54-годишната Красимира Трифонова – бивш консул на България в Тайланд
Коментари Харесай

Обвинената за убийството на зетя си Пейо си била в основата на секс скандал във Външно през 2010 г.

Сподели
54-годишната Красимира Трифонова – някогашен консул на България в Тайланд и понастоящем упрекната за убийството на шурей си Пейо Пеев, е била в основата на секс скандал през 2010 година.

На 10 юни 2010 година представителят на ведомството по това време Весела Ченева оповестява пред медии, че посланикът в Тайланд Камен Величков ще бъде отзован.

Причината – тъжба против него за извършен секс тормоз от служителка на ведомството.

51-годишният по това време Камен Величков е посланик от кариерата и е поел задачата ни в Банкок през 2008 година

От 1996 до 2001 година той е дипломат в Холандия, а преди този момент е външнополитически консултант на президента Желю Желев.



Дипломатът, който приказва четири езика, измежду които и арабски, е приключил история, а по-късно и интернационалните връзки в Московския държавен институт за интернационалните връзки.

Бил е външнополитически консултант, както на президента Желев, по този начин и на Петър Стоянов.

Според обява на „ 24 часа “ Трифонова набедила посланика за това, че я преследвал полово след идването си в задачата. Тя го упреквала и в алкохолизъм.

Оказва се, че преди Величков да отиде в Тайланд Красимира Трифонова се е представяла за дипломат и управлявала задачата.

Появата му мощно я подразнила и тя почнала с непрекъснати недоволства против него,

които приключили с жалбата за полов тормоз.

Според участници в инспекцията, пратена от външния министър Младенов, от самото начало консулката е оказвала напън, ругаела хората от Външно, че не си правят качествено работата.

Така и не се схваща какъв е резултатът и какво е докладвано на министър на Младенов, само че с обяснението за липса на средства той взема решение да закрие задачата в Тайланд.

Пред изданието чиновници на Външно министерство не са удостоверили дали обвинената сега Трифонова е посланик и все още.

Неин сътрудник обаче споделил, че на последната обичайната среща в резиденция Бояна на дипломати тя е участвала, само че е изглеждала необичайно, като човек с психологични проблеми.



От протоколите по делото за секс тормоз в Комисията по дискриминация излиза наяве,че  до момента в който е била на работа в посолството ни в Тайланд, Трифонова е назначила там на работа по цивилен контракт като помощник и майка си.

Това, съгласно нейни сътрудници, е бил чист случай на спор на ползи.

В жалбата си пред комисията Трифонова твърди, че след отпътуването на краткотрайно ръководещия посолството, тя е изпълнявала функционалностите на краткотрайно ръководещ на Дипломатическото посланичество – Банкок от 06.2008г. до 17.01.2009 година

Според нея новият краткотрайно ръководещ посолството Величков е дошъл в Банкок на 02.12.2008 година и е настоял Трифонова и майка ѝ да отпразнуват Коледа дружно с неговото семейство.

Посочва се, че брачната половинка и децата на Величков отпътували за София при започване на 2009 година и от този миг той почнал да упорства Трифонова да извършва несвойствени за длъжността ѝ действия.

В жалбата се твърди, че посланикът я е задържал отвън работно време, упорствал е да го кара до жилището му, както и да го посещава под предлози за належащи служебни задължения.

Започнал да упорства за физически контакт с нея, изразяващ се в безапелационни подмятания и жестове за „ полово предпочитание “, както и с полемики, в които ѝ разяснявал блестящото им бъдеще и кариера, построени въз основата на обществена мрежа и полови контакти с сътрудници, написа „ 24 часа “.

В жалбата нямало никакви съответни доказателства и личало, че сред двамата в действителност има спор, само че не и на полова основа.

При разглеждане на жалбата в КЗД Камен Величков е обяснил, че изложените в нея условия не кореспондират по никакъв метод с действителността, а обвиняванията за полов тормоз са цялостен парадокс.

Според Величков задачата на Трифонова била да го дискредитира като посланик. Той твърди още, че не е задържал Трифонова след работно време и по отношение на нея е упражняван надзор за призоваването ѝ да се придържа към общовалидни правила и условия.

Трифонова постоянно отсъствала и той бил заставен да извършва консулските ѝ функционалности, с цел да работи обикновено задачата ни.

Докато се преглежда делото в КЗД Трифонова неведнъж е приканвана да показа своите доказателства за „ полов тормоз “ и да извика очевидци в своя отбрана.

Тя обаче е показала единствено свидетелски показания под формата на нотариално заверени заявления от майка ѝ и още три лица, които са се възползвали от нейното благоволение за избрани консулски услуги, поради което тези сведения не са справедливи.

Така, откакто не открива никакви обстоятелства за твърдяния полов тормоз, петчленен уголемен профилиран заседателен състав на КЗД отхвърля жалбата ѝ.

Заради убийството на Пейо Пеев – брачен партньор на щерка ѝ Габриела, 54-годишната жена е в ареста.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР