"Сподели обяд с пенсионер в нужда” е един проект на

...
"Сподели обяд с пенсионер в нужда” е един проект на
Коментари Харесай

Младежи споделят обяд с пенсионери в нужда

"Сподели обяд с пенсионер в нужда” е един план на “Заедно за Берковица” /хуманитарен корпус/, който е за подкрепяне на възрастните хора в последна потребност в град Берковица и близките села. Инициативата започва в навечерието на Коледа през 2015 година, като част от акцията на организация “Бъди човек”.
"След като мина с непредвиден триумф и откакто се запознахме с нищетата, в която живеят възрастните хора в нашата Община, взехме решение този план да се трансформира в годишна акция. Вече трета година се стремим да подкрепяме нуждаещите се два пъти - на Великден и на Коледа ", споделят уредниците.
Помощта съставлява безвъзмездното даване на пакети с трайни храни от първа нужда. Повечето от хората нямат ледник или печка и верният асортимент на храни в тази ситуация е доста значим.
„ След няколко извършени акции самоуверено можем да заключим, че те се нуждаят на първо място от диалог, от някой, който да ги посети (макар и за няколко минути), някой, който да им подсети, че не са забравени и че са значими за останалите.”
Закупуването на питателните артикули се реализира посредством авансово набрани средства от доброволни дарения. Нуждаещите хора се дефинират от кметските наместници по места, защото в села с 50-100 души, те са най-запознати с потребностите на хората, с тяхното здравословно положение и метод на живот.
В предните акции се включиха хора освен от Берковица, а и такива от цялата страна и чужбина.
Ето и данните за изпращане на средства и артикули:
- за изпращане на парични средства или артикули посредством Еконт / Български пощи / Western Union / MoneyGram:
Димитър Веселинов Манов / Dimitar Manov
гр. Берковица / Berkovitsa
тел. 0889235060
бул. Мрамор 7, бл. 3, ет. 2.
- банкова сметка
Централна кооперативна банка
BG13CECB979010E1318600
Димитър Веселинов Манов
съображение - зареждане сметка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР