СподелиНе сме изпрали“ Борисов и Пеевски. Ние се изцапахме. От

...
СподелиНе сме изпрали“ Борисов и Пеевски. Ние се изцапахме. От
Коментари Харесай

Асен Василев: Пеевски се подготвя за премиер, а Борисов за президент

Сподели
„ Не сме „ изпрали “ Борисов и Пеевски. Ние се изцапахме. От тях самите знам, че проектите им са Борисов да бъде пенсиониран като президент, а Пеевски да стане министър-председател ”. Това съобщи съпредседателят на „ Продължаваме промяната ” Асен Василев в ефира на Нова телевизия.

По думите му взаимното ръководство с партията на Бойко Борисов е било ежедневна борба. „ Колата ” я карахме ние, а не ГЕРБ. Може да се е движела погрешно, само че го правеше към Европа ”, акцентира Асен Василев.

„ Хората ги интересуват приходите им, по кое време ще си оправим опазването на здравето, образованието, да станем пълновръстен член на Европа – и с влизането в еврозоната, и с влизането в Шенген. Виждаме, че доста бързо започнаха да ни връщат модела на постната пица. Първо започнаха да прекарват план за частна детска болница. След това пробваха с пенсиите, тормозим се, че в действителност нарастването ще е с 10%, а не с 11%.

Той изясни какво ще се случи на изключителното съвещание на Народното събрание във вторник, което предизвикаха от ПП-ДБ.

„ Ще вземем решение, което да задължи държавното управление да усили пенсиите с тъкмо толкоз, колкото написа в Бюджета – с 11% ”, уточни някогашният финансов министър.

Според него няма честен проблем в злополуката с кола на НСО, при която почина един човек. В автомобила се возеше съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

„ НСО навърта милиони километри годишно. Това не е първият случай, за жалост евентуално няма да е последният. Катастрофите не сортират партийни цветове, такива неща се случват ”, разяснява Василев.

По думите му като ръководещи ПП-ДБ са вдигнали приходите и пенсиите и почтено са разпределяли средствата на територията на всяка община, тъй че да има право на средства, а не да „ би трябвало да се моли на премиера “. „ Както Борисов тази седмица сподели в Кърджали: „ Нашите кметове ще са добре “. А другите – кучетата ги яли “, добави Василев.

Той посочи, че казусът със градежа на „ Хемус ” не е липса на пари. Няма план, няма гаранция за пътя. 1,3 милиарда лева не липсват, те се употребяват сега за градежа на автомагистралата.

Той е безапелационен, че в случай че нямаше смисъл да се гласоподава, нямаше някои партии да купуват гласове.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР