Споделете музиката“ в парка Врана от 11 до 15 юли

...
Споделете музиката“ в парка Врана от 11 до 15 юли
Коментари Харесай

„Споделете музиката“ в парка Врана от 11 до 15 юли

„ Споделете музиката “ в парка Врана от 11 до 15 юли С музика от филмите за Джеймс Бонд ще стартират летните концерти на Софийската филхармония в парка на двореца Врана. Класически творби, фрагменти от мюзикъли и български фолклор, ще звучат наред с гласовете на обичани артисти и поп реализатори. Фестивалът се организира за пети път и ще продължи от 11 до 15 юли.
 
Събитието ще стартира ексцентрично, с откриването на фотоизложба, отдадена на 90-та годишнина на Софийската филхармония, а дребните фенове на класическата музика ще научат какво работи диригентът, споделя шефът на културната институция Найден Тодоров: " Искаме да покажем на дребните и на огромните какво се случва с този там начело, който единствено пречи на хората да виждат оркестъра ".
 
Последната вечер е отдадена на едни от най-обичаните типичен творби – „ Италианската “ симфония на Менделсон, концерта за китара „ Аранхуес “ на Родриго, както и 1812-та интродукция на Чайковски: " Може да нямаме оръдия, само че ще намерим разновидности. Ако би трябвало ще ви раздадем, както съм виждал да вършат в Америка, пластмасови торбички на всички от публиката и ще ви кажем къде да ги пукате. Това не е напълно смешка, а полушега ".
 
Според маестро Тодоров това, което ще се случи в парка Врана, са не концерти, а прекарвания: " Защото музиката е единствено част от всичко, което се случва там. Тези, които са били предходните години, знаят, че имаме огромна конкуренция от страна на птичките и жабите. Това е една специфична атмосфера, която усетена един път, се помни цялостен живот ".
 
Билетите за концертите от цикъла „ Споделете музиката “ в парка Врана се продават на касите в зала „ България “ и в мрежата на Ивентим.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР