Споделената икономика набира все по-голяма популярност в страната. Наред с

...
Споделената икономика набира все по-голяма популярност в страната. Наред с
Коментари Харесай

Споделената икономика става все по-популярна у нас

Споделената стопанска система набира все по-голяма известност в страната. Наред с от дълго време известното споделено пътешестване, към този момент набира скорост и финансиране посредством онлайн платформи. Само една от тях към този момент ръководи над 10 млн. лева Законодателството, както нашето, по този начин и европейското, обаче не регламентира тази стопанска система, което основава и проблеми.

Споделената стопанска система е опция да спечелиш от запас, който ти е непотребен. В Съединени американски щати от дълго време са разкрили това и дори са създали регламенти, от които и страната да печели. За разлика от Европа, където законовите рамки занапред се дискутират.

Това основава проблеми, както за основателите на онлайн платформите, по този начин и за работещите в тях, тъй като правата им не са предпазени.
Айри Мемишев – Русенска търговско-индустриална камара: Да кажем, че вие сте шеф, през онлайн платформа, а аз съм служащ, и вие ме наемате през онлайн платформата. Ако вие не ми платите, има единствено един вид да си потърся парите посредством самата платформа и по този начин се основава проблем. Няма обществено обезпечаване за хората, които работят в платформите. Те би трябвало да се самоосигуряват.
На този стадий онлайн платформите не могат да се подсигуряват и непрекъснати приходи, само че все пак броят им за споделен транспорт, на квартири, на депозити и изтегляне на заеми пораства. Затова и от Русенската търговско-индустриална камара са организирали курс за 46 русенци по какъв начин да развият бизнес концепция в тази посока. Иванка Георгиева към този момент създава собствен план.
Иванка Георгиева: Да създадем платформа за споделено посещение, като концепцията ми да се съживят в нашия доста хубав район запустяващите къщи, тези села са със застаряващо население, да могат да поддържат връзка, да имат обществен контакт с по-млади хора.
За да се развие тази концепция обаче ще би трябвало да бъдат включени повече хора. А споделената стопанска система, въпреки и да събира известност, буди съмнение заради неналичието на законова рамка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР