Споделената икономика е по-голяма в страни, където повече хора имат

...
Споделената икономика е по-голяма в страни, където повече хора имат
Коментари Харесай

България е на 63-о място по развитие на споделената икономика в света

Споделената стопанска система е по-голяма в страни, където повече хора имат достъп до високоскоростен интернет. Другата причина е добре развъртян туризъм

© Simon Dawson Още по тематиката
4+1 | Какво може да научи един икономист от Uber, другите възможности на паролите и за какво Съединени американски щати се отхвърлят да се конкурират на пазара на марихуана

Четири хрумвания за четене и една за подкаст
8 мар 2018
Мнения Daily: Защо борбата против икономикатата на шерването е обречена

И още: Искаме да знаем гинките; Кой се опасява от Лаура Кьовеши?
25 фев 2018
Икономика на кръговете

Кръговата стопанска система е нов тренд, който сплотява стопански напредък и запазване на околната среда, само че с цел да се наложи, е нужно съдействието на потребителите и бизнеса
5 яну 2018
Тъмната страна на Малта

Средиземноморската страна от дълго време е остров на неспокойствието
27 окт 2017
Системните проблеми на Uber

Обвинения, загуба, рецензии, митинги - проблемите пред Uber стават от ден на ден
2 мар 2017
Uber и Airbnb се разрастват и срещат от ден на ден проблеми

Сблъсъците с регулаторите укротиха упоритостите на водачите на споделената стопанска система
3 яну 2017 България се подрежда на 63-а позиция от 213 страни в световния показател за развиване на споделената стопанска система. Той се изготвя за пръв път и е на шведския мозъчен концерн Timbro. Индексът е формиран посредством потреблението на данни за размера на трафика и извлечена информация от уебсайтовете на отделнитe услуги, като са прегледани 286 компании медиатори. Затова и не е изненада, че един от изводите, до който доближават икономистите, е, че споделената стопанска система е по-голяма в страни, където повече хора имат достъп до високоскоростен интернет. Другата причина е добре развъртян туризъм. Така Исландия, островите Търкс и Кайкос, Черна гора, Малта и Нова Зеландия оглавяват листата.

Интересни зависимости

" Данните ясно демонстрират, че потреблението на услуги от споделената стопанска система е по-високо в стопански свободните страни ", споделят от Института за пазарна стопанска система, които са сътрудник за България на шведския мозъчен концерн.

Друг забавен резултат е, че услугите на споделената стопанска система се употребяват по-малко в по-богати страни (с по-голямо Брутният вътрешен продукт на глава от населението), в случай че всички други фактори не се трансформират. " Възможна интерпретация на тази взаимозависимост е, че услугите на споделената стопанска система дават евтини други възможности на сходни артикули или услуги, предоставени от елементарните компании, като образованието и демографията, наподобява, не въздействат доста ", допълват анализаторите.

Икономистите обръщат внимание на още една движеща мощ на споделената стопанска система - тя не е главно метод да се избегне данъчното облагане и регулация, а по-скоро нещо, което се облагодетелства от високи равнища на регулация.

Uber не играе

От 286-те компании, класифицирани като снабдители на услуги в споделената стопанска система от Timbro, една трета дават жилищно настаняване, а половината попадат в необятната категория на бизнес услуги. Най-голямата компания в набора от данни е Airbnb с близо 1.5 милиона снабдители, оценени като дейни приблизително за седмица.

От ИПИ акцентират, че показателят подценява услуги, основани върху съответни мобилни приложения. Затова и Uber и Lyft не оказват огромно въздействие върху класацията и това би могло да изясни положителното класиране на Дания, макар че там са неразрешени услугите за споделено пътешестване.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР