Сподавянето на прозявка по време на скучна работна среща или

...
Сподавянето на прозявка по време на скучна работна среща или
Коментари Харесай

Какъв е ефектът от потискането на прозявката?

Сподавянето на прозявка по време на скучна работна среща или незанимателен диалог единствено подбужда желанието да се прозяваме, написа в. " Дейли мейл ".

Защо се прозяваме и какъв брой заразна е прозявката?

Когато прикриваме отегчението си и се прозяваме със затворена уста, изпитваме неизпълним повод да го вършим по-често. Подобен е резултатът при въздържане на кашлицата или дълго угнетяване на порива за вървене до тоалетна.

Прозявката - симптом за полово привличане

Това са открили учени от университета на Нотингам, Англия, откакто са посочили на 36 пълнолетни лица клипове с прозяващи се хора, с цел да изследват " заразния " резултат.

Ето за какво дамите се прозяват два пъти по-често от мъжете

" Когато човек се пробва да не се прозява, се основава напрежение в първичната двигателна зона на мозъчната кора, която желае да провокира действието. Това евентуално е повода да не можем да го потиснем и да изпитваме по-голяма потребност да го вършим ", изяснява ръководителят на екипа Стивън Джаксън.

Лемурите разкриха непредвидена причина за прозяване
 прозявка ThinkStock/Getty Images
Човекът, кучетата и шимпанзетата имат " заразни " прозявки. Това някои експерти свързват с възприятието за съпреживяване и настояват, че могат да откроят психопатите, тъй като те не прихващат от прозяването на другите хора.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР