Сплотяващият елемент в тази коалиция не е държавният интерес, а

...
Сплотяващият елемент в тази коалиция не е държавният интерес, а
Коментари Харесай

Каназирева: Сплотяващият елемент в коалицията не е държавният интерес, всеки се бори за собствените си краткосрочни цели

Сплотяващият детайл в тази коалиция не е държавният интерес, а всеки се бори за личните си краткосрочни политически и финансови цели, това написа в профила си във фейсбук Дани Каназирева от ГЕРБ.

Публикуваме целия текст:

Току-що Тошко Йорданов от Има Такъв Народ назова това, което се случва сега “тежка шизофрения”. За страдание, за първи път ще се съглася с него:

- Управляващата коалиция се раздира от кавги за началник на Българска народна банка, очевидно най-важното в страната за управляващите;

- Изпращат се заплашителни СМС-и към единия претендент, с което ни връщат в 90-те години;

- Бламират се в непрекъснатите комисии, като провалят съвещанията посредством игра с кворума;

- Бламират решенията за ремонт на пътищата, тъй като са на министър от Има Такъв Народ, който пък излезе на митинг против министър-председателя си;

- Демократична България желаят съветският дипломат Митрофанова да бъде изгонена, а съдружният им сътрудник Българска социалистическа партия да не чуят и дума по тази тематика.

- Премиерът Петков още веднъж през днешния ден в Народното събрание не съумя да образува нито едно свястно и граматически издържано изречение, от което, въпреки и отчасти, да стане ясно какво правят в държавата;

- Кирил Петков, въпреки и в комплициран словоред, не съумя да изясни и какъв документ е подписало държавното управление на 23 март в гранитна зала в Министерски съвет и с кого? Според Кирил Петков е просто писмо. Според Асен Василев е меморандум, тъй като американското посолство е завело въпросната корпорация в Министерски съвет. Според американското посолство обаче " Нито един техен представител не се е застъпвал от името на Gemcorp пред МС”. С кого е подписан този документ - с консорциум с съветски капитали/ съгласно Файнейшъл таймс/ или с офшорна компания?

- И за край през днешния ден, Петков изцяло несъответстващо, обществено, в намерено съвещание на Народно събрание, директно излъчено по Българска национална телевизия, изнесе информация, касаеща специфична интервенция на специфична работа към МО на Република България по извеждането на български екипаж на блокирания в Мариупол транспортен съд. Поведението на Петков е рисково, заплашва триумфа на задачата и излага на риск живота на български жители.

Всички това комплицирано ръководство се случва, когато икомическите ни индикатори се срутват. Увеличава се непрестанно държавният дълг (всеки понеделник с нов половин милиард), означаваме сериозен спад на задграничните вложения, инфлацията е отвън надзор, скокът в цените продължава, фиаското, в което се трансформира приемането на проекта за възобновяване, икономическият абсурд, наименуван бюджет, спрени планове на национално и районно равнище. Тоест, сплотяващият детайл в тази коалиция не е държавният интерес, а всеки се бори за личните си краткосрочни политически и финансови цели.

Да, в действителност е “политическа”, ще прибавя и “идеологическа” шизофрения, само че неприятното е, че залогът е страната ни, която бързо и несъмнено потъва.
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=519885332840219&id=100044562693871
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР