Списъците с информация за стопаните, които са заклали прасетата си,

...
Списъците с информация за стопаните, които са заклали прасетата си,
Коментари Харесай

Обществен контрол за чакащите финансова помощ за заклани прасета в Старозагорско 

Списъците с информация за стопаните, които са заклали прасетата си, отглеждани в задни дворове, да бъдат изложени на видни места в обитаемоте места за реализиране на публичен надзор за тяхната обективност. Това реши на днешното си съвещание Областната епизоотична комисия в Стара Загора. При сигнали от поданици за злоупотреби хората могат да се обадят на посочените под описите телефони в Областната дирекция по сигурност на храните (ОДБХ), на тел. 112 или в регионалната администрация, а всички сигнали ще бъдат проверявани от способените органи. 
Стопаните, правилно попълнили комплектите от документи за приемане на финансово подкрепяне в размер на 300 лв. , би трябвало да ги употребяват за разчистване и стерилизация на местата, където са отглеждани животните. В регионалната администрация от всички 11 общини в Старозагорска област описите са подадени в период. 
Епизоотичната конюнктура в региона все още остава непроменена във връзка с африканската чума по свинете (АЧС) и няма регистриран случай на болестта, заяви шефът на Областната дирекция по сигурност на храните доктор Дамян Миков. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР