Списание в Австралия се извини, след като публикува грешна снимка

...
Списание в Австралия се извини, след като публикува грешна снимка
Коментари Харесай

Списание не можа да различи чернокожи манекенки

Списание в Австралия се извини, откакто разгласява неверна фотография на чернокожа манекенка.
Австралийският модел Адут Акеч, която е от сомалийски генезис, видяла името си в списанието, само че под фотографията на друга чернокожа жена, написа BBC. Изданието WHO сподели в извинението си, че са получили неверната фотография от организация, която уредила изявлението им с Акеч.
Списанието интервюирало Адут Акеч преди присъединяване ѝ в седмицата на модата в Мелбърн, а фотографията била на Флавия Лазарус, също чернокожа манекенка, която ще взе участие в тези ревюта.
Акеч сподели, че грешката ѝ се е отразила доста и очевидно списание WHO и Австралия " имат още много работа за извършване ". Грешката е още по-неприятна с оглед тематиката на изявлението в Акеч, което дискутирало по какъв начин хората в Австралия гледат на бежанците и чернокожите като цяло.
Манекенката е бежанка от Судан, която прекарала известно време в лагер в Кения, преди да получи леговище в Австралия преди 11 години, заяви БГНЕС.
В пост в Instagram тя написа, че да не се прави разлика сред една чернокожа жена и друга е недопустимо " при каквито и да е условия ". Адут Акеч прибавя, че такава неточност в никакъв случай няма да се случи на бяла манекенка и макар че от списанието се свързали с нея персонално, с цел да се извинят, тя решила да направи въпроса публично притежание.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР