Списание Time обяви своята Личност на годината и без изненада,

...
Списание Time обяви своята Личност на годината и без изненада,
Коментари Харесай

Грета Тунберг е Личност на годината, сп. Time я определи като икона

Списание Time разгласи своята Личност на годината и без изненада, това е 16-годишната активистка Грета Тунберг.

" Тя е елементарен младеж, който, събирайки храброст да приказва истината пред мощните на деня, се трансформира в икона нацяло едно потомство ", пишат от списание Time. И прибавят: " 16-годишното момиче съумя да трансформира неразбираемите страхове за планетата в световно придвижване за смяна ", пише  dnes.bg.

Time оповестиха Грета като Личност на годината, малко откакто тя упрекна водачите на Организация на обединените нации в на ниска цена PR, вместо в предприемането на същински дейности за справяне с световното стопляне.

" Не можем да продължим да живеем, като че ли няма на следващия ден. Защото няма на следващия ден. Това е всичко, което желая да кажа “, споделя Тунберг в своето изявление за Time. По това време тя още е на лодката, която би трябвало да я води от Вирджиния до Португалия.

Тунберг стартира своята стачка през август 2018 година. Тя пропуща учебно заведение и с дребната си картонена табелка  Skolstrejk för klimatet (Училищна стачка за климата) стои сама пред постройката на Народното събрание на Швеция.

16 месеца по-късно се изправя пред водачите на Организация на обединените нации, срещна папата и въодушеви 4 милиона души да се причислят към нея. На 20 септември 2019 се състоя най-голямата стачка за климата правена в миналото, с помощта на нея.

" Моментът в действителност е друг. През годините доста велики, морални придвижвания са ставали известни, само че през днешния ден, младежите трансфораха това придвижване в тяхна идея “, споделя носителят на Нобелова премия Ал Гор пред Time.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 666 (преди 1 секунда) Рейтинг: 16099 | Одобрение: 5209 Aaahahaha обратно създание Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести ``

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР