Списание "Тайм" провъзгласи активистката Грета Тунберг за "Личност на годината

...
Списание "Тайм" провъзгласи активистката Грета Тунберг за "Личност на годината
Коментари Харесай

Грета Тунберг е Личност на годината на сп. Тайм

Списание "Тайм " прогласи активистката Грета Тунберг за "Личност на годината 2019 ".

16-годишната шведска тийнейджърка "успя да трансформира безпокойството за положението на планетата в международно придвижване, призоваващо за световна смяна ", стимулират своето решение от изданието.

Тази година шведската тийнейджърка завоюва популярност със смелото си послание "Как смеете? " към международните водачи по въпроса за изменението на климата.

Главният редактор на "Тайм " Едуард Фелзентал сподели, че Тунберг се е трансформирала в "най-големия глас по най-големия проблем пред планетата през тази година, пристигнал всъщност от на никое място, с цел да стане началник на международно придвижване ".

Миналата седмица Грета стана притежател и на премията Right Livelihood, наречена "Алтернативна Нобелова премия ".Тя беше наградена "за инспириране и усилване на политическите претенции за незабавни дейности по изменението на климата въз основа на научни обстоятелства ".

"Не можем да продължим да живеем, като че ли няма на следващия ден. Защото няма на следващия ден. Това е всичко, което желая да кажа ", споделя Тунберг в своето изявление за "Тайм ". По това време тя още е на лодката, която би трябвало да я води от Вирджиния до Португалия.

Тунберг стартира своята стачка през август 2018 година. Тя пропуща учебно заведение и с дребната си картонена табелка Skolstrejk för klimatet ( "Училищна стачка за климата ") стои сама пред постройката на Народното събрание на Швеция.

16 месеца по-късно се изправи пред водачите на Организация на обединените нации, срещна папата и въодушеви 4 милиона души да се причислят към нея. На 20 септември 2019 се състоя най-голямата стачка за климата, правена в миналото, с помощта на нея.

Класацията за "Личност на годината " на списание "Тайм " съществува от 1927 година

Днес Тунберг упрекна политическите и бизнес водачи, че търсят малки врати в разпоредбите, с цел да подобрят имиджа си в битката против климатичните промени.

"Изглежда това се е трансформирало в някаква опция за страните да договорят малки врати и да избегнат да покачват задачите си ", съобщи шведката на проведената от Организация на обединените нации среща на високо ниво в Мадрид, отдадена на битката с климатичните промени.

"Все още считам, че най-голямата заплаха не е бездействието. Истинската заплаха е, когато политици и изпълнителни шефове вършат нещата да наподобяват по този начин, като че ли се правят същински дейности, до момента в който в действителност не се прави нищо с изключение на хитро счетоводство и изобретателен Пи Ар ", добави тя.

Политиците в Мадрид се пробват да намерят решение за проблемите при използването на Парижкото съглашение за климата от 2015 година, чиято цел е да предотврати пагубно световно стопляне.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР