Списание „Тайм“ провъзгласи 16-годишната активистка Грета Тунберг за „Личност на

...
Списание „Тайм“ провъзгласи 16-годишната активистка Грета Тунберг за „Личност на
Коментари Харесай

Грета Тунберг е личност на годината на сп. Тайм

Списание „ Тайм “ прогласи 16-годишната активистка Грета Тунберг за „ Личност на годината ". Шведскана тийнейджърка стана международно известна с климатичните си стачки, с които увлече милиони младежи по целия свят. Тунберг произнесе знакова тирада пред международните водачи, която обиколи медиите и обществените мрежи. Тя упрекна политиците, че не вършат съвсем нищо за справяне с климатичните промени.
Въпреки че стана кумир на природозащитни деятели от целия свят, у някои хора тя провокира много гняв, считана за пешка в по-голяма игра.
Главният редактор на „ Тайм “ Едуард Фелзентал сподели, че Тунберг се е трансформирала в „ най-големия глас по най-големия проблем пред планетата през тази година, пристигнал всъщност от на никое място, с цел да стане началник на международно придвижване “.

Миналата седмица Грета стана притежател и на премията „ Right Livelihood “, наречена „ Алтернативна Нобелова премия “. Тя беше наградена " за инспириране и усилване на политическите претенции за незабавни дейности по изменението на климата въз основа на научни обстоятелства ".

Грета е веган и не лети със самолети, вярвайки, че те предизвикват прекомерно огромни вреди на околната среда.

През март тази година Грета беше номинирана за Нобелова премия за мир.

Повече от 1,7 милиона души са се абонирали за нейната обществена страница във Facebook, 4,5 милиона за нейната страница в Instagram и 1,9 милиона за нейния акаунт в Туитър.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР