Списание „Ролинг Стоун“ даде отговор на въпрос, който си задава

...
Списание „Ролинг Стоун“ даде отговор на въпрос, който си задава
Коментари Харесай

Кой е най-великият метъл албум за всички времена?

Списание „ Ролинг Стоун “ даде отговор на въпрос, който си задава всеки обожател на метъл музиката. А точно – кой е най-великият албум за всички времена?

Без подозрение всеки меломан има желания и свои любимци. Ще има съгласни, ще има и несъгласни с класацията на изданието. Не може да се отхвърли обаче, че албумите в челните места за в рубрика „ наложителни “ за всеки почитател на тази музика.

На пето място в подреждането е албумът „ Блек Сабат “ на едноименната английска хеви метъл група. Бандата е основана на Острова през 1968 година и е една от най-разпознаваемите в света на рок музиката. Още дебютният албум на групата оглавява класациите. Според някои този „ тъмен “ албум е една от предпоставките за появяването на блек метъла.

На четвърто място „ Ролинг Стоун “ класира „ The Number of the Beast “ на Айрън Мейдън. Това е третият албум на бандата и излиза през 1982 година. Определян е за един от най-влиятелните в историята на хеви метъла. Албумът доближава първо място в английските ранглисти.

Трети в класирането е „ British Steel “ на Джудас Прийст. Шестият албум на групата се появява през 1980 година и бързо се подрежда измежду най-великите в жанра. В химн на групата се трансформира песента „ Breaking the Law “. Основаната в Бирмингам английска тайфа е една от обичаните на милиони фенове на твърдата музика.

Втори в класацията на „ Ролинг Стоун “ е албумът „ Master of Puppets “ на Металика, записан в средата на 80-те години на предишния век. Албумът е един от шедьоврите на американците.

Най-великият метъл албум е вторият студиен албум на Блек Сабат „ Paranoid “ в класацията на изданието. Издаден е през 1970 година и е измежду най-влиятелните и емблематични в историята на рок музиката. Няколко месеца след появяването си на пазара той доближава върховете в класациите. „ Iron Man “ и „ War Pigs “ са измежду частите в албума. Оригиналното заглавие на албума е точно „ War Pigs “, само че след това е променено поради напрежението към Виетнамската война. Оригиналната обложа обаче е непокътната.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР