Списание Ню Йорк мегъзин публикува откъси от излизащата на 9

...
Списание Ню Йорк мегъзин публикува откъси от излизащата на 9
Коментари Харесай

В нова книга журналист нарича Тръмп „идиот в обкръжение на клоуни”


Списание „ Ню Йорк мегъзин ” разгласява фрагменти от излизащата на 9 януари в Съединени американски щати книга на журналиста Майкъл Улф „ Огън и гняв: В Белия дом на Тръмп ”, в която има детайлности от живота на американския водач и отношението му към околните и подчинените му.

Улф цитира писмо на ръководителя на националния стопански съвет Гари Конън, в което той дава нелицеприятни оценки на президента и неговия екип. „ По-лошо е, в сравнение с може да си визиите. Идиот в обграждане на клоуни. Тръмп не чете нищо – нито едностранчиви отчети, нито къси резюмета. Той завършва договарянията със международните водачи по средата, единствено тъй като се е изморил ”, показва Конън.

Един от най-близките съдружници на президента – медийния магнат Рупърт Мръдок след телефонен диалог с Тръмп за стягане на визовия режим с редица страни нарекъл президента „ шибан глупак ”.

Според Улф Тръмп споделил на към този момент починалия предприемач Роджър Ейлс, че предизборната му акция е надминала всички упования и че хипотетично проваляне ще бъде победа за него. Посочва се, че Мелания Тръмп „ се обляла в сълзи, и то напълно нерадостни ” при мисълта за президентски мандат на мъжа й.

Авторът публицист написа, че Тръмп трябвало да успокоява брачната половинка си и да я твърди, че няма да бъде президент. Според текста, в изборната нощ, когато непредвиденият поврат, че Тръмп може да победи, бил доказан, Синът на Тръмп доверил на другар, че татко му изглеждал все едно е видял фантом, а Мелания била цялата в сълзи. „ В рамките на малко повече от час обърканият Тръмп се преобрази в безверен Тръмп и най-после в ужасяващ Тръмп. Но предстоеше окончателното видоизменение: ненадейно Доналд Тръмп стана човек, който вярваше, че заслужава да бъде и е изцяло кадърен да бъде президент на Съединени американски щати ”.

Журналистът твърди, че американският водач се опасява да не го отровят, по тази причина не разрешава на обслужващия личен състав да допира четката му за зъби и избира храна, поръчана от „ Макдоналдс ” Освен това, незабавно след встъпването си в служба, Тръмп поставил в кабинета си в Белия дом три тв приемника.

В книгата написа, че дъщерята на Тръмп Иванка желала да стане първата жена президент на Съединени американски щати. Заедно с мъжа си – съветникът на Тръмп Джаред Къшнър, тя решила да се включи в президентската администрация с вярата, че това ще й помогне да застане един ден отпред на страната.

Белият дом изрично опроверга наличието на „ Огън и гняв ”. Прес секретарят на президента Сара Сандърс съобщи, че текстът е цялостен с подправени разкази на хора, които не са имали достъп или въздействие в Белия дом. „ Фактът, че тези хора са взели участие в книгата, която може да бъде разказана като таблоидно четиво отпадък, демонстрира, че тези хора обезверено се мъчат да наподобяват значими ”, сподели Сандърс. Тя добави, че в книгата има неща, които са „ изцяло погрешни ”.

Представителката на първата дама Стефани Гришъм също опроверга наличието на книгата. „ Тази книга явно ще се продава в отдел за преоценена художествена литература. Госпожа Тръмп поддържа решението на брачна половинка си да се кандидатира за президент и даже го подтикваше да го направи. Тя беше сигурна, че той ще победи и доста се радваше, когато той победи ”, сподели Гришъм.

Самият Тръмп също излезе с изказване, осъждащо коментара на Стив Банън, че „ си е изгубил мозъка ”.

Взел телефона след вечеря Тръмп одумва минусите и слабостта на всеки член на екипа си, написа в книгата. Банън не е предан (да не приказваме, че е постоянно наподобява ужасно). Началникът на кабинета Рейнс Прибъс е слаб (да не приказваме, че е невисок – джудже). Къшнър нищо не прави. Говорителят на Белия дом Шон Спайсър е малоумен (и също наподобява ужасно). Старши съветничката Калиан Конуей е ревла, а Джаред и Иванка изобщо не е трябвало да идват във Вашингтон.

Според книгата Иванка вземала на майтап косата на татко си и разказвала, че прическата му се фиксира с лак, откакто от всички направления я срешат нагоре и се оформи, а цветът й е резултат от използването на продукта Just for Men, който колкото по-дълго стоял нанесен върху косата, толкоз по-тъмен ставал цветът й. Но Тръмп нямал самообладание и по тази причина перчемът му бил оранжево рус. /АФП, РИА Новости
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР