Списание National Interest определи петте най-мощни воено морски флоти в

...
Списание National Interest определи петте най-мощни воено морски флоти в
Коментари Харесай

Топ 5 на най-мощните военно морски сили в света

Списание National Interest дефинира петте най-мощни воено морски флоти в света. Това са тези на Съединени американски щати, Китай, Русия, Англия и Япония.

На първо място са американските Военноморски сили . Както отбелязва създателят на материала, Съединените щати имат повече кораби от всеки флот в света. „ Никой различен флот няма подобен световен обсег като Военноморски сили на Съединени американски щати, който регулярно работи в Тихия, Атлантическия и Индийския океан, както и в Средиземно море и Персийския залив “, показва той.

Американският флот, напомня изданието, има 10 самолетоносачи, 9 десантни кораба, 22 крайцера, 62 разрушителя, 17 фрегати и 72 подводници.

На второ място е китайският флот . Развитието на китайския флот стана допустимо с помощта на растежа на стопанската система на страната, което докара до десетократно нарастване на бюджета за защита от 1989 година насам, отбелязва National Interest.

В момента Китай разполага с 1 самолетоносач, 3 десантни кораба, 25 разрушители, 42 фрегати, 8 нуклеарни и към 50 стандартни подводници.

На трето място в листата е съветският флот . Според създателя, макар обстоятелството, че Русия обичайно е сухопътна власт, тя наследява по-голямата част от руския флот.

В същото време последователно се вкарват в употреба нови кораби, както и се модернизират остарели. Руският флот има 79 огромни кораба, в това число 1 самолетоносач, 5 крайцера, 13 разрушителя и 52 подводници.

Четвъртото място заема Кралският флот на Англия . Подобно на множеството въоръжени сили на страната, английският флот през последните години е изправен пред последователно понижаване, отбелязва изданието.

В момента английският флот разполага с 3 огромни десантни кораба, 19 фрегати и разрушители, 7 ударни нуклеарни подводници и 4 подводници с балистични ракети.

Затварящ кръга на първите пет са Военноморски сили за самозащита на Япония. Флотът на страната на изгряващото слънце има в състава си 114 кораба, а неговото ядро са разрушители в количество от 46 единици.

В същото време японският подводен флот, състоящ се от 16 кораба, е един от най-хубавите в света, съгласно National Interest.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР