Списание Forbes, което се позовава на анализите на Дейвид Грото

...
Списание Forbes, което се позовава на анализите на Дейвид Грото
Коментари Харесай

Някои от най-добрите и полезни храни, които да ядем

Списание Forbes, което се базира на анализите на Дейвид Грото - приет американски диетолог и създател на книгата " The Best Things You Can Eat ", показва лист на 10-те храни, които са са освен с ниски калории, само че и най-питателни във връзка с благосъстояние на витамини, минерали, здравословни мазнини, фибри и протеини .

Боб

 Снимка 334558

Всички сухи бобчета, в това число лещата, са необикновено хранителни, а най-хубавият измежду тях е дребният фасул. Той е кондензиран с витамини и минерали, които са потребни за действието на сърцето, костите и органите. Бобът спомага да потушим глада и в същото време се харакеризира с невисок брой калории.

Калории : 200 на чаша

Хранителни субстанции : Богат на фолиева киселина, витамин В1 или тиамин, магнезий, молибден, разтворими фибри, желязо и калий.

Кисело мляко

 Снимка 334559

Обикновеното нискомаслено кисело мляко е цялостно със здравословни пробиотици, витамини и минерали. Пантотеновата киселина спомага за енергийния метаболизъм, а високата централизация на йод е изключително потребна за щитовидната жлеза. Българскорто кисело мляко също е добър източник на протеини.

 България, която даде киселото мляко на света
България, която даде киселото мляко на света

Страната ни още веднъж във фокуса на непознатите медии

Калории : 140 на чаша

Хранителни субстанции : Богато на пантотенова киселина, витамин В2 или рибофлавин, калций, фосфор, калий и йод.

Говежди черен дроб

 Снимка 334560

Можи би е шокоращо за някои, само че говеждият черен дроб е златна мина за хранене. Тъй като е цялостен с желязо, той е изключително потребен за менструацията на дамите. Съдържа и холин, който спомага за паметта, и хром за контролиране на кръвната захар. Говеждият черен дроб е с ниско наличие на мазнини, само че има холестерол, тъй че се предлага да се употребява два, три пъти седмично, а не всеки ден.

Калории : 137 в 85 гр

Хранителни субстанции : Богат на желязо, витамин А, биотин, холин, витамин В12, витамин В3 или ниацин, витамин В6, хром, мед и фосфор.

Сьомга

 Снимка 334563

Вкусната и потребна сьомга има здравословни омега-3 мастни киселини, от които тялото ни се нуждае за развиването на мозъчната функционалност. Сьомгата е и с високо наличие на ниацин, който работи за намаление на холестерола.

Калории : 157 в 85 гр

Хранителни субстанции : Богата на биотин, витамин В12, витамин В3 или ниацин, витамин В6, витамин D, калий, омега-3 мастни киселини и холин.

Гъби

 Снимка 334564

Тази категория обгръща голямо многообразие от типове гъби, като всичките са с извънредно ниско наличие на калории и цялостни с хранителни субстанции. Високата плътност на витамин В2 значи, че гъбите са изключително потребни при метаболизиране на мазнини, въглехидрати и протеини.

Калории : 15 на чаша

Хранителни субстанции : Богати на биотин, витамин В2, мед, хром и пантотенова киселина.

Омар

 Снимка 334565

Омарът е един от най-хубавите източници на селен и цинк, само че също по този начин е с доста високо наличие на естествен натрий.

Калории : 65 в 85 гр

Хранителни субстанции : Богат на пантотенова киселина, мед, селен и цинк.

Соя

 Снимка 334566

Соевите зърна са толкоз здравословни, че са класирани като най-хубав източник на 10 разнообразни хранителни субстанции, в това число разтворими и неразтворими фибри, което оказва помощ за храносмилането и намалява кръвната захар и холестерола.

Калории : 150 на половин чаша

Хранителни субстанции : Богата на витамин В1, витамин В2, желязо, магнезий, фосфор, неразтворими и разтворими фибри, омега-3 мастни киселини, полиненаситени мазнини и протеини.

Стриди

 Снимка 334568

Особено потребни са за хората с недостиг на витамин В12 или за тези, които не ядат доста месо. Стридите оказват помощ за усилване на сериозни процеси като формиране на червени кръвни кафези, неврологична функционалност и ДНК синтез.

Калории : 85 в 85 гр

Хранителни субстанции : Богати на витамин В12, мед, желязо, селен и цинк.

Спанак

 Снимка 334602

Витамин К, с който е кондензиран спанакът, е добър за кръвосъсирването, от което човек се нуждае, а манганът поддържа здравето на костите, мускулната мощ, плодовитостта и производството на инсулин.

Калории : 14 на две чаши

Хранителни субстанции : Богат на фолиева киселина, витамин D, витамин К, калций, желязо, магнезий и манган.

Свинско месо


 Снимка 334605

Тъй като е наситено с витамини от типа B, свинското е потребно за здравето на кожата, косата, очите и черния дроб, както и за нервната система.

Калории : 196 в 85 гр

Хранителни субстанции : Свинското месо е богато на биотин, холин, витамин В3 или ниацин, витамин В6, витамин В1 и цинк.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР