Списание Бакхус отново е домакин на рибен фест. Днес и

...
Списание Бакхус отново е домакин на рибен фест. Днес и
Коментари Харесай

"Бакхус" и пазара "Ситняково" канят днес и утре на рибен фест

Списание " Бакхус " още веднъж е хазаин на рибен фест. Днес и на следващия ден феновете на рибата и морските блага ще имат опция да опитат разнообразни ястия в особено обособена за събитието част на пазар " Ситняково " откъм бул. " Шипченски проход ".

Там ще бъдат показани подбрани изложители, предлагащи прясна риба и морски блага, рибни ястия и деликатеси, приготвени на място и многообразие от питиета, подхождащи на риба.

Ключова част от фестивала ще бъдат представителите на прясна риба и морски блага.

Готвените деликатеси ще бъдат показани от емблематични софийски заведения за хранене - Cinecitta, L’Instant, Royal Thai, Bistrello, Turqoise, " Космос " и Lili Pham и щандове със особено меню за фестивала на сътрудниците на събитието демонстрационен ресторант ShowHow, Kotaniy Gourmet и МETRO Академия. Повече за заведенията за хранене, какво ще подготвят и останалите изложители може да прочетете тук.

Любителите на виното и алкохолните питиета ще може да опитат и купят особено определени български виновност от сътрудниците на събитието DiVino, които ще показват селекция на чаша и на бутилка на личен щанд. Ще вземат участие още WineBox, Seewines, Avendi Wines, магазин " Le Petit Quche ", турски анасонови ракии Yeni Raki, узо Ouzo12, крафт бира Hills, Stolichno и уиски Talisker.

" Братя Хлебари " още веднъж са приготвили майсторски печива за гостите, a кафе-бар Chucky’s ще предлага разнообразни типове кафета за консумация на място и прясно изпечени за у дома. Ще могат да бъдат дегустирани и купени и световноизвестните марки зехтини Aristeon, Ariston и Nobleza Del Sur Premium Gourmet, известни с качеството си и дълголетни обичаи. Chilli Hills ще показват люти сосове, отиващи на риба, а гръцки магазин Bakalia The Greek Deli ще вземат участие с достоверни и обичайни гръцки артикули, като гръцки разядки, типове маслини и други.

Интерактивна апаратура " Фризер ", която оказва помощ за природосъобразен избор на морска храна, ще гостува на феста. Тя е част от самодейността на природозащитната организация WWF за запазване на живота в океана и поминъка на хората, разчитащи на риболова. Посетителите ще получат на място и първия по рода си справочник за устойчива консумация на риба и морски блага – Рибен буквар 2.0, публикуван от WWF.

Събитието има вход, билети за който може да купите авансово на bilet.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР