Списание Architectural Digest има една уникална привилегия, за която милиони

...
Списание Architectural Digest има една уникална привилегия, за която милиони
Коментари Харесай

В дома на бившия на Меган Маркъл

Списание Architectural Digest има една неповторима привилегия, за която милиони хора по света им завиждат (в това число и ние), а точно опцията да влезнат, прегледат и опишат домовете на толкоз доста известни персони.

Този месец Троян Белисарио и Патрик Адамс отварят вратите на своя испански колониален възрожденски дом в Лос Анджелис, където живеят с двете си деца -  Аурора Адамс и Елиът Роуена Адамс.

Актьорите - той най-известен с ролята си в " Костюмари ", където изигра половинката на Меган Маркъл, и Белисарио, която взе участие в известната тийнейджърска драма „ Малки сладки лъжкини ", се влюбват от пръв взор в парцела, още до момента в който възнамеряват сватбата си през 2016 година Преместват се незабавно след медения им месец.

Резиденцията от 1924 година е проектирана от един от най-известните архитекти на златния век на калифорнийската архитектура - Уолъс Неф. Белият екстериор с циментова замазка, цветното, покрито с плочки основно стълбище и детайлите от ковано желязо са визитни картички на многочислените повлияни от Испания домове на Неф. Той може да се похвали със забележителна кариера от над шест десетилетия и има заслугите за създаването на така наречен калифорнийски жанр.

Звездите на нямото кино Дъглас Феърбанкс и Мери Пикфорд му възлагат задачата да построи тяхното емблематично имение " Пикфеър ", докато други известни персони, като Даян Кийтън, Рийз Уидърспуун и Дженифър Анистън и Брад Пит са живели в жилища, проектирани от Неф.
 Елън Помпео, Architectural Digest, домът ѝ в Малибу и по какъв начин наподобява той
На посетители в дома на Елън Помпео

Актрисата сподели къщата си в Малибу

Работата на архитекта често е отразявана още в първите броеве на Architectural Digest. Четири черно-бели изображения на настоящия дом на Адамс и Белисарио даже се появяват в издание от 1920 година, което дава потребен подтекст, когато двойката стартира своето странствуване по декориране на парцела.

При нанасянето си Адамс и Белисарио местят доста от мебелите от предишния си дом, само че след няколко години осъзнават, че имат потребност от помощ, с цел да създадат къщата някак по-единна в стила си. 

" С времето усещахме, че някак неестествено постановяваме стила си върху тази доста красива историческа къща ", споделя Адамс. Така вземат решение да се обадят на дизайнерката Роза Белтран. Тя се заема с работата, тъкмо когато двойката се приготвя да посрещне втората си щерка Елиът, която ще навърши две години през май. По-голямата им щерка Аврора към този момент е на четири.

Белтран стартира няколко основни ремонта. Целта ѝ обаче да почете и запази възможно най-добре първичната концепция и желанията на Неф при проектирането на къщата. Renaissance Design Studio са привлечени, с цел да добавят винтидж изглеждащи френски порти и странични светлини, с което да се усили усещането за закрито и намерено пространство. Кухнята, реновирана от предходния притежател, получава пласт мрачно зелена багра върху шкафовете си. Вдъхновени от единствената интериорна фотография на дома, оповестена в броя на AD от 1920 година, са добавени вградените лавици под балкона на хола.
 Майкъл Империоли, Architectural Digest и нюйоркският апартамент на артиста от
Да живееш в европейски разкош в Ню Йорк

Домът на Майкъл Империоли пред Architectural Digest

" Целта беше да се почувства по какъв начин Неф и екипът му са оставили своя принос, само че и да го създадем в действителност комфортен и потребен за едно модерно семейство ", изяснява Белтран. За Адамс и Белисарио е важно да почетат предишното на къщата, само че и да я ремонтират по този начин, че да се усещат удобно с децата си в нея. Това значи да оставят дребните да играят свободно в хола и да поддържат персонално значимо изкуство в близост, даже и да не е изцяло в сходство със стила на дома.

По-голямата част от трансформацията се случва на открито, където дворът е в окаяно положение. Sean Femrite от Environmental Design Studio прибавят извито стълбище, места за сядане и зона за отдих покрай басейна, на която фамилията в този момент се радва постоянно.
 Лили Алън, Дейвид Харбър и домът им в Бруклин, който демонстрираха на Architectural Digest
Любовното гнездо на Лили Алън и Дейвид Харбър

Домът им пред Architectural Digest

" Надяваме се, че двете огромни маслинови дървета, които пренесохме с кран в задния двор, ще останат крепко засадени за доста години напред. Но в случай че не оцелеят, изпод ще ги чака белег от времето на Адамс и Белисарио като едни от притежателите на този древен дом, тъй като ние заровихме капсула на времето надълбоко под тях ", споделя актрисата.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР