Списъкът води забраната да се вдига шум от домашни дейности

...
Списъкът води забраната да се вдига шум от домашни дейности
Коментари Харесай

Въвеждат куп забрани с наредба за обществения ред в София

Списъкът води възбраната да се подвига звук от домашни действия и от съседи в жилищни здания, който нарушава публичния ред и спокойствието на жителите, в това число за религиозни, политически и търговски цели.

Следобедната отмора от 14.00 до 16.00 ч. е доказана за всеки ден със възбрана да се пускат озвучителни уредби, шумни апарати и почистващи апарати, като прахосмукачки. От 22.00 до 08.00 ч. стартирането им се не разрешава.

Същите ограничавания се оферират и за свиренето на музикални принадлежности, пеенето за образование, репетирането.

Една от нововъведените забрани е използването на пиротехнически произведения - фойерверки от категория 1 от 22.00 часа до 08.00 часа.

Това са фойерверки за увеселителни цели, при потреблението на които съществува доста ниска степен на заплаха и пренебрежимо ниско равнище на звук и които са предопределени за приложимост в лимитирани пространства, в това число жилищни здания.

В тази категория са обичаният на дребни и огромни бенгалски огън (в разнообразни разновидности), всякакви пукащи пръчици, гърмящи топчета, драконови яйца, конфети, бездимни фонтани и други п.

В София ще е неразрешена използването на алкохолни питиета по улици, паркове, градинки, тротоари, площади, която води до нарушение на публичния ред и спокойствието на жителите.

Забранява се миенето на стъкла на МПС, продаването на вестници и други развлекателна и атракционна активност по кръстовища и улици.

Общината предлага да се забрани оскверняването на монументи, паметни плочи, барелефи "чрез осъществяване на непристойни дейности ".

Не са забравени и уличните музиканти. Забранява се използването на общински парцели за артистични изяви на улични музиканти, артисти, актьори и други самодейци, в случай че за това има издадено позволение от кмета на региона или от упълномощено от него лице. самите районни кметове ще дефинират места за сходни креативен изяви.

По стените, фасадите на постройките, оградите и пътните уреди няма да може да се рисува, написа или драска.

Собствениците или наематели на жилища или обекти в жилищни и административни здания, лечебни заведения и други както и компаниите, които слагат климатици, ще бъдат задължени да отведат отделящият се конденз, тъй че да не се стича по тротоари, проходи и други публични места.

Със препоръчани забрани е и "изтупване, изтръскване, изхвърляне на боклуци и предмети и изтичане на течности от балкони или прозорци на здания ".

По всяка възможност ще бъдат неразрешени всевъзможни строително-монтажни работи след 22.00 часа (до 08.00 ч.), както и през почивни и празнични дни.

Столичният инспекторат е водещият надзорен орган по съблюдаване на възбраните. Контролни функционалности ще имат и профилирани служби към Общината. За неспазване на възбраните са планувани съществени санкции и (или) имуществени наказания.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР