Списъкът със скъпоструващи неща, с които се хвали японският милиардер

...
Списъкът със скъпоструващи неща, с които се хвали японският милиардер
Коментари Харесай

Японски милиардер счупи рекорда за най-споделян туит

Списъкът със скъпоструващи неща, с които се хвали японският милиардер Юсаку Маедзава, продължава да се уголемява.

Сред тях към този момент са картини на Пикасо, коли Bugatti и билет до Луната на ракетата на компанията на Илон Мъск.

Сега той може да добави към тази сбирка и най-споделяното известие в микроблога Twitter.

За да се снабди с тази чест, създателят на втория максимален уебсайт за онлайн извършване на покупки в Яония - Zozo Inc., ще заплати общо 100 млн. йени (1.19 млн. долара) на 100 късметлии, които са споделили поста.

В опит да се снабдят с част от тези пари, почитателите на Маедзава са споделили известието рекордните 4.8 млн. пъти и са го харесали над 1.2 млн. пъти.

Предишното най-споделяно известие бе на студент от Съединени американски щати, чиято цел е да се снабди с безвъзмездна храна за цяла година от веригата заведения за бързо хране Wendy, съгласно данни на Statista. Постът имаше 3.58 милиона ретуитвания и 990 000 лайкове.

Селфито на Елъм Дидженеръс с няколко холивудски звезди по време на церемонията по връчането на Оскарите през 2014 година бе вторият най-споделян пост с 3.3 млн. споделяния.

" За да участвате, всичко, което би трябвало да извършите, е да ме последвате и да споделите това известие, " написа Маедзава на 5 януари.

Съобщението включва фотография на човек, седнал на ракета на фона на луната, наподобяващ именития облик от кино лентата " Извънземното. "
View image on Twitter
 View image on Twitter

Yusaku Maezawa (MZ) 前澤友作 @yousuck2020

ZOZOTOWN新春セールが史上最速で取扱高100億円を先ほど突破!!日頃の感謝を込め、僕個人から100名様に100万円【総額1億円のお年玉】を現金でプレゼントします。応募方法は、僕をフォローいただいた上、このツイートをRTするだけ。受付は1/7まで。当選者には僕から直接DMします! #月に行くならお年玉

1.44M

3:35 PM - Jan 5, 2019

6.03M people are talking about this

Twitter Ads info and privacy

 

Маезава също по този начин се похвали, че неговият уебсайт за извършване на покупки Zozotown е достигнал 10 милиарда йени (92 млн. долара) оборот по време на новогодишната продажба.

Бизнесът е основият източник на оцененото от показателя на милиардерите на Bloomberg 1.7 милиарда $ благосъстояние на 43-годишния Маедзава.

Милиардерът, който до неотдавна бе релативно незнаен отвън Япония, се пробва да увеличи известността си, с цел да трансформира Zozo във водеща марка за дрехи в границите на десетилетие.

През септември той бе показан като първия пътник на полет до Луната, плануван за 2023 година, на ракета, издигната от компанията на Илон Мъск SpaceX. През октомври Маедзава написа в Twitter, че е закупил цигулка Страдивариус от 1717 година

Маедзава се прочу и в света на предметите на изкуството, откакто през 2017 година похарчи 110.5 млн. $ за картина на Жан-Мишел Баския, поставяйки връх за американски създател по това време.

Той се подвизава в Twitter с профила @yousuck2020, а броят на почитателите му скочи до 5.34 милиона, спрямо малко над 500 000, преди да разгласи, че ще дава заплащане против споделяния.

 

profit.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР