Списъкът с ползите от пийването на чаша вино е дълъг,

...
Списъкът с ползите от пийването на чаша вино е дълъг,
Коментари Харесай

In Vino Veritas: Още ползи от виното, за които не знаехме!

Списъкът с изгодите от пийването на чаша вино е дълъг, само че продължаваме да прибавяме изненадващи обстоятелства към него.

Добре знае се какъв брой потребна е една чаша вино дневно за крепко сърце, събаряне на килограми, възстановяване на паметта, възстановяване на имунитета и попречване на костни проблеми.

В месеца на “божествената напитка ” се сещаме за всички тези аргументи да се насладим на чаша качествено вино и прибавяме няколко, поради които в действителност си коства да обърнем изключително внимание на божествената напитка.

Храна за мозъка

Виното може да резервира паметта ви. Когато учени провели опит, обвързван с паметта, с дами в техните 70 години, се оказало, че тези които консумирали по чаша вино или даже повече всеки ден, имат по-добра памет от тези, които не пиели изобщо. Виното оказва помощ за попречване на съсиреците и редуцира възпалението на кръвните телца – неща, които се свързват с когнитивните проблеми и сърдечни болести. Алкохолът покачва и положителния холестерол.

По-малко килограми

Изследвания са посочили, че хората, които пият вино всеки ден, са с по-ниска телесна маса, в сравнение с нередовните пиячи. Редовните потребители на вино имат по-тесни талии и по-малко абдоминални мазнини в съпоставения с тези, които пият ликьор.

Имунната система

Британско проучване демонстрира, че пиещите вино всеки ден са редуцирали с 11% риска от заразяване с бактерията хеликобактер пилори, която е причина за гастрит, язва и рак на стомаха. А даже и половин чаша може да помогне против хранителни отравяния, породени от бактерии като салмонела, да вземем за пример.

Срещу проблеми с яйчниците

Австралийски учени изследвали дами с рак на яйчниците със здрави дами. Оказало се, че пиенето на чаша вино всеки ден може да понижи риска от рак с 50%. Това не е първото сходно изобретение. Експертите са на мнение, че това се дължи на антиоксидантите или фитоестрогените, които имат мощно влияние против рака.

По-здрави кости

Жените, които пият умерено, наподобява имат по-здрава костна маса, в сравнение с въздържателките. Алкохолът усилва равнищата на естрогена, а хормонът понижава разпада на старите кости повече.

Предотвратява проблеми с кръвната захар

Жените в пременопауза, които пият чаша или две вино дневно имат 40% по-малка възможност да развият диабет вид 2 от тези, които не пият, твърди проучване на Харвардското здравно учебно заведение.

Шампанско за двама от Moët & Chandon
Полезните привички, които борят заболяванията

Нещата, които кожните лекари не ви споделят
10 безусловно невероятни обстоятелството за секса

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР