Списъкът с лицата, които са свързани с обявените от САЩ

...
Списъкът с лицата, които са свързани с обявените от САЩ
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Българският списък по Магнитски ще бъде динамичен

Списъкът с лицата, които са свързани с оповестените от Съединени американски щати компании, е динамичен и се актуализира непрестанно. Това съобщи в ефира на  вицепремиерът и длъжностен министър на труда и обществената политика Гълъб Донев.

" В момента, в който Министерството на финансите, ДАНС, Национална агенция за приходите и Министерство на вътрешните работи имат подготвеност да разгласят лицата, включени в листата със глобите – тези физически и юридически лица, които са свързани с тези 64 компании, оповестено от Съединени американски щати, той ще се разгласява на страниците на Министерството на финансите и Национална агенция за приходите. Този лист е динамичен. Непрекъснато се проучва свързаността на лицата. Той ще бъде обновяван с лица, на които в следствие ще се откри свързаността с тези 64 компании. В същото време лицата, които са прекратили свързаността си ще бъдат изключвани от този лист ", съобщи Донев. 

По думите му, главната цел на публикуването на този лист е да се защитят държавните и общинските сдружения и няма няма заплаха да се злоупотреби с власт.

По тематиката за идното нарастване на пенсиите, Донев съобщи, че добавката от 50 лева за всички пенсионери няма да бъде прекъсната и те ще продължат да я получават. " Аз и екипът ми я одобряваме като добър претекст да се подтиква потреблението. Не мога да кажа докога ще остане добавката, само че до момента в който ръководи служебното държавно управление, тази добавка ще се изплаща. Когато имаме работещ парламент, може да се вземе и решение за актуализация на бюджета. 50 лв. са значими на хората ", уточни той.

Той разяснява и решението за нарастване на пенсиите с 5% и изясни, че тези, които няма да го получат, са хората, чиито пенсии са били към този момент увеличени от 1 януари. 

Относно оповестените нови мерки за избавяне на стопанската система, Гълъб Донев изясни, че този спомагателен инструмент, който ще бъде пуснат на пазара е един тип стратегия за възобновяване на естественото развиване на стопанската система. " Това са така наречен нисколихвени заеми. Първата година няма да се заплаща нито главница, нито рента. Срокът за връщането също е огромен – 7 години ", изясни Донев.

" Нивата на претовареност и равнищата на безработица се връщат към тези преди рецесията. Докладите се изготвят на ежедневна база. Безработицата е под 5,6%, което е добър знак, че стопанската система стартира да се възвръща ", уточни още общественият министър.

Донев коментира и пенсионирането на проф. Тодор Кантарджиев. " Действително той е извънреден експерт в своята област. Климатът, който е основан в Института приказва за един човек, който почтено е извървял своя професионален път. Всички български жители помнят и знаят неговото наличие при разнообразни епидемии. Тук изрично не става въпрос за почистване на сметки и калинки. Проф. Кантарджиев не може да бъде поставян в подобен лист ", безапелационен бе Донев. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР