Списъкът с храни, които смятаме за здравословни допълваме с обезмаслено

...
Списъкът с храни, които смятаме за здравословни допълваме с обезмаслено
Коментари Харесай

Здравословните храни, които не трябва да консумираме


Списъкът с храни, които считаме за здравословни допълваме с обезмаслено или нискомаслено мляко. Време е да спрем да се опасяваме от пълномасленото мляко и млечни артикули. Публикации от 2016 в American Journal of Nutrition предлагат използването на пълномаслени артикули вместо обезмаслените. Проучване извършено при 18 000 дами демонстрира, че при тези от тях, които избират пълномаслени артикули вероятността от затлъстяване е до 8% по-малка.

Една от теориите е, че консумирайки пълномаслени артикули се усещаме сити по-дълго време. Отделно при обезмасленото мляко има добавена захар, което е рисков фактор за диабет вид 2 и сърдечни болести. Има течения, които предлагат потреблението на сурово мляко, защото пастьоризацията унищожава огромна част от потребните му съставки в това число и ензима лактаза, който подкрепя разграждането на млечната захар, лактоза.

Сок от Агаве . Последните няколко години той стана известен сурогат на захарта и изкуствените подсладители и се намира на всеки рафт със здравословни храни. Според последните изследвания сиропът от Агаве е всичко друго, само че не и здравословен. Той е с най-голямо наличие на фруктоза съпоставен с всички други изкуствени подсладители. Фруктозата се преработва в черния дроб. Излишъкът се трансформира в мазнини. Като по-здравословен сурогат можете да употребявате мед или зелена стевия.

Свързани публикации.. Предотвратете хипертонията посредством DASH диета 0 Здравословните храни, които не би трябвало да консумираме (I част) 0 Преборете акнето посредством смяна в диетата 0

Препечено месо . Всички меса са източник на аминокиселини, креатин и захари. Готвенето на висока температура трансформира тези съставки в молекули, наречени хетероциклени амини. Те са токсични съединения, намиращи се също в цигарения пушек. Препеченото месо

съдържа

до 3,5 пъти повече от тези съединения в сравнение с приблизително изпеченото. Използването на подготвени сосове за овкусяване, съдържащи захар и мед вършат прегарянето на месата по-лесно. За да намалите вероятността от прегаряне, не използвайте подготвени маринати. Приговайте ги сами.

Гарсиниа камбоджа . Продукт, доста постоянно избиран за диети, целящи събаряне на телесно тегло. Но страничните й резултати я слагат в листата със здравословни храни, които не би трябвало да ядете. Доказано е, че продължителното потребление на този плод води до съществени чернодробни увреждания. Със сигурност, рискът не си коства.

Ягоди с неизяснен генезис. Ягоди, тествани сред 2009 и 2016 година в Американски институт по земеделие, съдържат приблизително 5,75 разнообразни типове пестициди. Резултатите са откакто плодовете са били измити. Много постоянно земята, в която се отглеждат ягодите се обработва с токсични газове, предопределени за химически оръжия. За това избирайте да купувате плодове единствено от сигурни източници. В противоположен случай токсините, които поемате са в пъти повече от витамините.

Консервиран зелен фасул . Освен, в случай че не е домашно подготвен, премахнете го от менюто си. Яденето на консервиран зелен фасул три пъти седмично се дефинира като високорисково, поради пестицидите, които се употребяват при развъждането на реколтата. Доказано е, че тази храна съдържа бисфенол А, синтетичен естроген. Приемът на хормони може да докара до дисбаланс или репродуктивни проблеми. Използвайте свеж или замразен фасул и подбирайте местата, откъдето пазарувате.

Риба Пангасиус . Този тип риба се появява в менюто на всеки изтънчен ресторант. Тази типично речна риба се отглежда в изкуствени водоеми в доста азиатски страни. Първоначално цената й е доста ниска, може би положителният маркетинг увеличи цената й неведнъж. Проучване от 2016 година сподели, че 70-80% от Пангасиуса в международен мащаб е контаминирана с вибриобактерии, съдържа антибиотици и други отрови.3783
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР