Списък от 7 съвета покрива много от основните изискванияАко изчакате

...
Списък от 7 съвета покрива много от основните изискванияАко изчакате
Коментари Харесай

Как бизнесът да минимизира ефекта от коронавируса

Списък от 7 съвета покрива доста от главните условия

Ако изчакате един проблем да се развихри, с цел да го адресирате, значи сте чакали прекомерно дълго
(снимка CC0 Public Domain)

Пандемията от C ovid-19 е тестване както за елементарния човек, по този начин и за бизнеса. Предизвикателствата могат да се разделят в две категории: очевидните, с които би трябвало да се оправим през днешния ден, и бъдещите, за които би трябвало да стартираме подготовка още през днешния ден.

Съществуват по-мащабни и съществени проблеми, които безспорно изискват съгласувани и добре премислени дейности, с цел да се предпазим от предотвратими неточности. HR компанията Adecco Group предлага лист, посредством който бизнесът може да ревизира своята подготвеност да се оправи със обстановката. Той надалеч не е обстоен, само че покрива доста от главните условия.

1. Имате ли екип, който да координира цялостната връзка и противоположна връзка от чиновниците, клиентите и доставчиците?

Главната задача на този екип е бързо да осведоми вашите чиновници, клиенти и бизнес сътрудници за тактиките за непрекъснатост на работния развой, подхванатите ограничения за здраве и сигурност и вероятните обстановки, влияещи на работното място. Неефективната вътрешна връзка би довела до спекулации, съмнение и боязън.

2. Идентифицирали ли сте меродавен източник на здравна информация, който да ви помогне да повишите познанията на вашите чиновници?

Интернет е цялостен с подвеждаща информация, заради което би било добре за всички организации да решат на кого ще разчитат, с цел да се осведомят и да са постоянно в течение с ежедневните промени. Най-добре е да следите изказванията на Световната здравна организация или националните здравни служби. След като намерите най-достоверната информация, направете по този начин, че тя да бъде обновявана регулярно и елементарно налична за вашите чиновници.

3. Ако оперирате на доста пазари, наясно ли сте с правните условия, които могат да обиден съкращенията, чиновниците под карантина или решението да пандизите цялостен офис?

Ако имате бизнес в Съединените щати, може да не е толкоз мъчно да започнете нова работа или да измененията радикално работните практики, при положение, че бизнес интервенциите са били наранени от епидемията. В някои европейски страни обаче връзките със чиновниците, правните и политическите спънки са доста по-големи и лишават повече време. Дайте задача на опитните мениджъри човешки запаси във всички страни, в които работите, да разпознават вероятни проблеми, които биха ви попречили да вземате бързи решения по отношение на неподходящите ограничения на работното място.

4. Подсигурили ли сте сигурността на работния развой в компанията ви?

Спазвайте прецизно наредбите на здравното министерство. Информирайте чиновниците си по всички вероятни вътрешни канали за подхванатите от вас ограничения, с цел да предотвратите напрежение и да минимизирате страховете на чиновници си. Използвайте ясни и елементарни указания.

5. Имате ли нужните условия, които разрешават на чиновниците ви да работят отдалечено?

Уверете се, че имате налични всички принадлежности за ефикасна работа от у дома на вашите чиновници. Имат ли сигурен VPN разполагаем? Предоставили ли сте опция на чиновниците ви да организират виртуални срещи? Имате ли SaaS, включващ офис приложения, имейл и принадлежности за съдействие? Ако не разполагате с изброените, ще би трябвало бързо да бъдат подхванати нужните мeрки, с цел да не нарушавате качеството на предлаганата от вас услуга към клиентите ви.

6. Имате ли проект за ограничение на персоналните контакти с клиенти?

Много компании към момента разчитат на продажбите лице в лице. Ако не можете да изпратите хората си на срещи с клиенти, по какъв начин ще продължите да оферирате продуктите/услугите си? Помнете, че в изключителната обстановка, в която сме, клиентите ви също търсят варианти за отдалечено свързване с вас. Направете по този начин, че да продължите поддържането на бизнес връзките си с тях елементарно и дейно.

7. Имате ли цялостната база с персонални контакти на вашите чиновници?

Въпросът може да звучи обикновено, само че ще се изненадате каква част от фирмите нямат настояща база с телефоните на чиновниците си. Избухването на COVID-19 съставлява опасност, която постанова всички работодатели да съберат допустимо най-вече информация за чиновниците си и да могат да се свързват с тях бързо, когато не са на работното място. Това ще ви помогне да поддържате контакт със чиновниците си, когато те не могат или не желаят да дойдат на работното място, или когато сте основали далечен работен проект за тях.

В сферата на ръководството на рецесии нормално се твърди, че в случай че изчакате един проблем да се развихри, с цел да го адресирате, значи сте чакали прекомерно дълго. Прегледайте този лист с въпроси и в случай че отговорът на даже един от тях е „ не ”, захващайте се на работа, с цел да създадете проект, който ще ви помогне при оправянето с рецесията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР