Списък на утвърдените учебници ще бъде публикуван утре - 18

...
Списък на утвърдените учебници ще бъде публикуван утре - 18
Коментари Харесай

Учителите имат 3 дни да изберат по кой нов учебник ще преподават

Списък на одобрените учебници ще бъде оповестен на следващия ден - 18 август - на уеб страницата на Министерството на образованието и науката (МОН).

До 21 август 2017 година (понеделник) учителите би трябвало да изберат по кои от тях ще преподават в клас и да подадат поръчка до шефовете. До 24 август 2017 година (четвъртък) би трябвало да бъдат подписани договорите с издателствата за закупуване и доставка.

Днес вносителите на планове на учебници и образователни комплекти са получили заповедите на министъра на образованието и науката за утвърждение или отвод от утвърждение. Общо подписаните заповеди са 260, от които 256 са на утвърдени учебници и образователни комплекти.

Одобрените за прилагане учебници и образователни комплекти за II и VI клас ще тръгнат към учебните заведения в страната от 25 август.

Очаква се в първия образователен ден всички възпитаници да имат нужните принадлежности за учене. Това оповестяват от Министерство на образованието.

Дори и да има закъснение на доставката, то няма да е доста и учебниците ще бъдат обезпечени преди децата да са преговорили материала от предходната година, твърдят още от просветителното ведомство.

От двата стадия на оценяване стана ясно, че те дават отговор на държавния учебен стандарт за познавателните книжки, учебниците и образователните пособия и са получили над 50% позитивни оценки от учителите по съответните образователни предмети в страната.

Учебниците и образователните комплекти за учениците от I до IV клас и учебниците за учениците от V до VII клас са безвъзмездни и се дават безплатно от МОН. На децата в I клас се дават нови образователни комплекти всяка образователна година. Останалите принадлежности могат да се употребяват до 3 година, след което се подменят.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР