Спирките трябва да са изчистени до 7,30 ч. сутринта, ако

...
Спирките трябва да са изчистени до 7,30 ч. сутринта, ако
Коментари Харесай

Тази Сутрин Удари Земетресение, Но В София Се Случва Нещо Огромно! Фандъкова: 2000 Лв Глоба За Всеки, Който Не Е

" Спирките би трябвало да са изчистени до 7,30 ч. сутринта, в случай че не – има санкция 2000 лв. ", изясни Фандъкова.

При над 5% непочистена зона по улиците пък няма да се заплаща нищо на компаниите. 237 снегорина, 37 челни товарачи и дребни роторни снегорини за тротоарите, ще се грижат за почистването на столицата през зимата.

При прогноза за снеговалеж снегорините би трябвало да са ситуирани на 68 точки в града, с цел да може да стартират да чистят незабавно щом завали. Общината управлява компаниите онлайн през джипиес, като във всички машини има сензори. По заложените от общината цели в първите минути на снеговалежа компаниите почистват улиците, на които се придвижва градския превоз.

След това влизат в основните улици на кварталите, а след това - и в дребните. 20 млн. лева са планувани за снегопочистването на София. 15 млн.лв. от тях ще отидат за градската част, а останалите 5 млн. за общинските пътища. Във всеки регион ще има и дребен роторен снегорин за разчистване на тротоарите. " Инвестираме и в дребни снегорини, с цел да се чистят дребните улици, където няма паркирани коли.

С новите контракти въведохме най-високия екологичен стандарт на камионите - Евро 6 ", изясни кметът. Предвижда се на всички почистващи машини да бъде подложен български и европейски байрак поради председателството на Съвета на Европейския съюз. 80 млн. лева задели страната за разчистване на републиканската пътна мрежа през зимата, заяви при започване на месеца районния министър Николай Нанков. 3000 снегорина ще поддържат пътищата в страната.

Почти всички регионални центрове към този момент рапортуваха, че са подготвени и снегът няма да ги изненада. Областните пътни ръководства на София и Перник и ОПУ-София създадоха разновидности за краткотрайна организация на придвижването при влошена метеорологична конюнктура. ЛОТ 2 на Автомагистрала „ Струма " ще бъде поддържан от 21 машини, а за сектора от ЛОТ 1, който е ангажимент ОПУ-Кюстендил, са в подготвеност 12 машини с налични 600 тона сол и 3 тона химическо вещество. Подготовката за зимния сезон в Кюстендил е на финала. Изпълнени са към 95% от наложителните преди зимата действия.

Фирмата, която по контракт ще се грижи за зимното поддържане на общинските пътища е с изправна и обслужена техника и доставени на склад материали. От Областно пътно управление-Кюстендил осведомиха, че против поледици са планувани 3 180 тона сол, 22 тона химически материали, 7150 тона пясък. 200 тона сол, пясък и луга са обезпечени за зимното поддържане в Благоевград. В общинската компания " Биострой ", която чисти региона, вървят сега поправки на почистващите коли и подготовката им за деяние, на снегоринните дъски, както и на цистерните за разпространяване на луга.

Изготвен е и действен проект за деяние през зимните месеци, който е импортиран за разглеждане и утвърждение в общината. Директорът на " Биострой " – Васил Бачев, увери, че сдружението е готово за първия сняг. Предприятието разполага с 15 снегопочистващи машини, които ще чистят улиците по четири авансово избрани маршрута - предпочитано ще се чистят улиците в центъра на Благоевград, както и в регионите на болничните заведения, учебните заведения и автобусните спирки, написа Блиц. След това машините ще поемат към кварталите и по-малките улици.

Работниците на " Биострой " сега почистват превантивно шахтите и водостоците от паднали листа и отпадъци, с цел да няма риск от наводнения в сезона на есенните дъждове. От няколко дни върви и проучване на речните кревати отвън обитаемоте места на реките, явяващи се притоци на река Струма, намиращи се на територията на община Благоевград.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР