Спират водата на незаконно присъединили се абонати към водоснабдителната мрежа

...
Спират водата на незаконно присъединили се абонати към водоснабдителната мрежа
Коментари Харесай

Спират водата на незаконно присъединили се към ВиК мрежата в ромската махала на Стралджа

Спират водата на нелегално включили се клиенти към водоснабдителната мрежа в Стралджа. Целта е да бъде лимитирано нерегламентираното прилагане и разхищаване на питейна вода в ромския квартал, заяви за Българска телеграфна агенция заместник-кметът Гроздан Иванов. 

До мярката се стигна след понижаване на дебита във водоизточниците в Стралджа, което докара до влошаване на качеството на водата и мътност, както заяви Българска телеграфна агенция. Служители на общината, ВиК – оператора и Районното полицейско ръководство са включени в акцията в ромския квартал, която продължава трети ден.

„ Има над 30 семейства, които към този момент са отрязани. Най-радващото е, че има резултат. Има по-малко харчене, което се надяваме да докара до решение на казуса с мътността на водата. По данни на ВиК към този момент имаме 4 – 5 литра на секунда спестена вода спрямо предходната седмица “, сподели Иванов.

Акцията за нелегално присъединените клиенти към основния тръбопровод на града продължава и в идващите седмици. Всеки, който желае да употребява вода за битови потребности, е належащо да си сложи водомер, акцентира зам.-кметът.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР