Спират спорните строежи по Южното Черноморие. Два от тях -

...
Спират спорните строежи по Южното Черноморие. Два от тях -
Коментари Харесай

Спират спорните строежи по Южното Черноморие

Спират противоречивите градежи по Южното Черноморие. Два от тях - след интервенция на строителния надзор, а третият - по лично предпочитание на вложителя.

Обектът на плажа до къмпинг " Градина " стопира краткотрайно, защото при изкопните работи на метри от брега излиза прекалено много подпочвена вода. Мястото е планувано за ресторант, магазини и паркинг.
Мол „ Градина ” ли ще се появи на мястото на известния плаж Увеличават се глобите за заличаване на дюни, екоактивистите желаят страната да си възвърне собствеността
На другите два обекта на първа линия бяха открити нарушавания и те са спрени. Това стана, откакто по разпореждане на премира Бойко Борисов през днешния ден шефът на държавния строителен надзор извърши незабавната инспекция на място.

Строителната инвазия, която провокира мощна социална реакция, стартира с разораването на дюните на къмпинг „ Смокиня”. След това излязоха нескрито три солидни градежа на първа линия. Бетон се лее зад плажа на къмпинг „ Градина” край Черноморец, в боровата горичка край къмпинг „ Арапя” край Царево, както и над Шофьорския плаж до предпазената околност „ Алепу”, южно от Созопол.

Това обаче носи риск спрените градежи да се трансфорат в следващите бетонни монументи по плажовете ни. Дали обектите ще бъде издигнати до дъно, ще се разбере до една седмица. За това е време би трябвало да завърши инспекцията на специалистите от строителната дирекция и да стане ясно открити ли са по-сериозни нарушавания. Засега мярката е краткотрайна и ще влезе в действие от понеделник.
Нова вилна зона може да се появи край къмпинг " Арапя " На първа линия до брега на морето към този момент са излети основите на 4 вилни къщи от общо 14
Строителите и на трите обекта настояват, че са изрядни. Кметовете на Созопол и Царево също не виждат нередности.

Оказва се, че с огромния градеж над Шофьорския плаж вложителят по едно и също време укрепва свлачището и построява ваканционен комплекс. Нарушение откри и екоинспекцията.
Унищожените дюни: Има ли още нарушавания на къмпинг „ Смокиня ”? Ще бъдат осъществени инспекции, които да не позволяват още каравани и палатки на плажа
На Арапя пък на този стадий градежът на вили в боровата горичка е спрян от ограничения за сигурност – няма ограда. По документи гората е урбанизирана територия от 2007 година

На къмпинг " Градина " багерите през днешния ден засипваха бетона. Конструкцията остава заровена на няколко метра подземен. Доброволното прекъсване обаче не анулира инспекцията, прецизираха от строителната дирекция. Цялостната инспекция ще продължи една седмица.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР