Спирането на ТЕЦ Брикел е напълно неправомерно и може да

...
Спирането на ТЕЦ Брикел е напълно неправомерно и може да
Коментари Харесай

3 града остават без парно и топла вода заради ТЕЦ Брикел

Спирането на Топлоелектрическа централа " Брикел " е изцяло непозволено и може да остави без парно и топла вода 3 български града. Това предизвестява изпълнителният шеф на компанията Янилин Павлов в изказване до медиите.
По думите му по-продължително прекъсване на работата на предприятието ще докара до обществени и стопански проблеми.
Блокирането на работата на ТЕЦ-а заплашва отоплителните сезони в Гълъбово и в Сливен, както и доставките на топла вода за семействата в Сливен и Перник. Става въпрос за десетки хиляди семейства, учебни заведения, административни здания, лечебни заведения в трите града, предизвестяват от централата.
" Централното (парно) отопление е най-евтиният способ за отопление и неналичието му ще увеличи разноските на семействата, която разчитат на него ", плануват от " Брикел ", който е главен снабдител на гориво за Топлоелектрическа централа " Брикел ", Топлофикация Сливен и Топлофикация Перник.
Предприятието е и сериозен покупател на въглищата от държавните " Мини Марица Изток ".
" Купуваме към 250 000 тона въглища от " Мини Марица Изток " на месец. Дефакто ние осигуряваме огромна част от техния пласмент. Доколкото ни е известно в " Мини Марица Изток " работят над 7000 души, питаме се какво ще се случи с част от работните места на тези хора, при положение, че ние спрем да купуваме това голямо количество въглища ежемесечно? ", показват от " Брикел ".
" Апелираме към всички институции, да се ангажират по-сериозно с казуса със затварянето на „ Брикел “ ЕАД и да вземат под внимание вероятните обществени и стопански проблеми, които ще зародят при вероятно удължение на интервала, в който нашето Дружество не може да извършва своята естествена индустриална активност! ", приключва позицията си Павлов.
Предприятието, дружно с  " Топлофикация – Перник ", Топлоелектрическа централа " Бобов дол " и " Топлофикация – Сливен ", е благосъстоятелност на известния енергиен предприемач Христо Ковачки. Срещу всичките текат инспекции от Министерство на околната среда и водите (МОСВ), разпоредени персонално от основния прокурор Сотир Цацаров.
От " Брикел " признаха, че през юли и август тази година са изгорили 17 000 тона RDF и съвсем двойно количество плява, примесени с въглища. Операцията е осъществена с позволение на способените органи.
Заради потреблението на неразрешеното гориво обаче Регионална инспекция за опазване на околната среда - Стара Загора спря производството на топлоенергия в централата на Ковачки.
ТЕЦ-ът към този момент беше санкциониран с 15 000 лева в края на предишния месец, заради обгазяване на Гълъбово.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР