Спирането на програма Хоризонт на БНР за близо 5 часа

...
Спирането на програма Хоризонт на БНР за близо 5 часа
Коментари Харесай

БНР спряло заради сериозен технически проблем

Спирането на стратегия " Хоризонт " на БНР за близо 5 часа на 13 септември се е наложило поради зародил сериозен механически проблем , съобщи генералният шеф Светослав Костов на чуване пред Съвета за електронни медии ( Съвет за електронни медии ) и Комисията за контролиране на известията ( КРС ). Това оповестява уеб сайтът на БНР.

" Заради голям брой установени от шефа на дирекция " Техника " проблеми в БНР с обезпечаване на естественото приемане освен на " Хоризонт ", само че и на другите стратегии на БНР, да бъде осъществена профилактика в БНР и по-точно инспекцията, която е направена в дирекция " Техника " и извършените замервания в оптичен кабел ", изясни генералният шеф на БНР.
 До три дни откриват аргументите за прекъсването на БНР
До три дни откриват аргументите за прекъсването на БНР

Проверката беше предоставена на ДАНС, Съвет за електронни медии и КРС

Оперативното управление на стратегия " Хоризонт " е предоставено на програмния шеф на БНР Мартин Минков , съобщи Светослав Костов на чуването в Съвет за електронни медии. Той посочи, че решението за Минков е взето тази заран на съвещание на Управителния съвет на БНР .

След като предходната седмица шефът на стратегия " Хоризонт " Ивайло Савов закупи право на пенсия, за и.д. шеф беше назначен Николай Кръстев, който подаде оставка поради напрежението със свалянето от ефир и отстраняването от сектор на журналиста от медията Силвия Великова .

Светослав Костов сподели още, че в БНР няма цензура .

По-рано на изключително общо заседание на БНР Костов разгласи, че ще изиска нарастване на заплатите в медията с 25%.

Прокуратурата разпореди инспекция, защото БНР има статут на стратегически обект , който при рецесии да осведоми жителите. Тя беше предоставена на три институции - ДАНС, Съвет за електронни медии и КРС.
 ДАНС, Съвет за електронни медии и КРС ревизират БНР, Борисов не желае
ДАНС, Съвет за електронни медии и КРС ревизират БНР, Борисов не желае " безобразия "

БНР е стратегически обект за националната сигурност

Най-късно до петък ще са ясни резултатите от разпоредената инспекция за аргументите за прекъсването на стратегия " Хоризонт " в петък. Тя е под наблюдението на заместител - основния прокурор Иван Гешев.

" Днес наблюдаващият прокурор от ВКП ще проучва с сътрудниците от ДАНС всички обстоятелства и условия , които са предоставени да бъдат тествани и ще бъде изяснена цялата обстановка, както и ще получите цялостна информация за обстановката досега. Както виждате, прокуратурата е оптимално открита досега, оповестени са обстоятелства и условия от досъдебни производства. Съзнаваме, че това съставлява публичен интерес в тази ситуация и ще бъде осведомено обществото посредством вас за всички обстоятелства и условия , които са открити ", сподели през днешния ден Гешев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР