Спирането на преговорите за присъединяване на Турция към Европейския съюз

...
Спирането на преговорите за присъединяване на Турция към Европейския съюз
Коментари Харесай

Според Ципрас спирането на преговорите за присъединяване на Турция към ЕС би било стратегическа грешка

Спирането на договарянията за присъединение на Турция към Европейския съюз би било стратегическа неточност. Това съобщи министър председателят на Гърция Алексис Ципрас във връзка със словесната война сред Берлин и Анкара. Според министър-председателя на Гърция " прекратяването на предприсъединителните договаряния с Турция ще бъде стратегическа неточност, която може би ще бъде от изгода единствено за президента Реджеп Тайип Ердоган ".
Турция е значима районна мощ и би трябвало да остане ангажирана, добави Ципрас, само че също по този начин прикани Турция да зачита интернационалното право и да спре провокациите. Въпреки че Гърция и Турция от дълго време имат сложни връзки, връзките сред Атина и Берлин през последните години се сринаха от изискванията на интернационалните избавителни интервенции за Гърция, защото Германия настояваше за понижаване на разноските и увеличение на налозите и се опълчи на даването на доста облекчение на дълга, напомни БГНЕС.
По-рано по време на избирателен спор немският канцлер Ангела Меркел и нейният конкурент от социалдемократическата партия Мартин Шулц утвърдиха прекратяването на договарянията за присъединение на Турция към Европейски Съюз, заяви в. „ Хюриет дейли нюз “.
Връзките сред Германия и Турция се обтегнаха след несполучливия опит за прелом през юли 2016 г. Те не престават да се утежняват след задържането на няколко немски жители, в това число Дениз Ючел, сътрудник на вестника Welt.
Припомняме, че немския външен министър Зигмар Габриел съобщи в изявление за портала t-online.de, че Брюксел би трябвало да спре договарянията с Анкара за присъединение на Турция към Европейски Съюз .
В това отношение той е склонен с водача на немските социал-демократи (СДПГ) Мартин Шулц.
" Напълно съм склонен с неговата позиция. И аз, прочее, считам, че съвсем всички жители на Федерална Република Германия се придържат към гледната точка, че Турция в настоящето ѝ състояние в никакъв случай няма да влезе в Европейски Съюз . "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР