Спирането на колите в Морската градина е добро за варненци

...
Спирането на колите в Морската градина е добро за варненци
Коментари Харесай

Съветници от ГЕРБ-Варна: Проява на популизъм са атаките срещу решенията на вчерашната сесия

Спирането на колите в Морската градина е положително за варненци
„ Вчера успяхме да спрем мафиотско-партийната сага, която години наред възпрепятстваше решението да спрем придвижването на коли в Морската градина. Активисти на „ Демократична България “ (ДБ) от години бранеха със зъби и нокти ползите на притежатели на парцели в Морската градина. Собственици на парцели в парка от „ Продължаваме промяната “ (ПП) с стопански ползи апелираха решенията и работеха против ползите на Варна “. Това съобщи по време на конференция общинският консултант от ГЕРБ Марица Гърдева. Брифингът беше във връзка изявленията на общински съветници от Демократична България във Варна, които нарекоха решенията на вчерашната сесия на Общински съвет – „ скандални “. „ Вече няма да се движат коли по алеите на Морската градина “, заключи тя.

Припомняме, че на вчерашната сесия на Общински съвет – Варна с голямо болшинство от 33 гласа „ за “, без „ срещу “ и 8 „ въздържал се “ бяха признати промени в Генералния проект за организацията на придвижване, с които се не разрешава достъпът на коли в Морската градина.

„ Очакваме обжалване от страна на недоволните от това решение – общинските съветници от „ Демократична България “ и Българска социалистическа партия, които през вчерашния ден не поддържаха решението. Убеден съм, че в случай че единствено на юридическия терен се развиват нещата, правото е на наша страна. Решението за преустановяване на достъпа на коли предстои на неотложно осъществяване. Дори и да има обжалване, чакам то да падне в съда “, съобщи от своя страна ръководителят на Общинския съвет във Варна Тодор Балабанов, който също взе участие в конференцията.

Той се спря в резюме на по-важните решения, признати на вчерашната сесия на Съвета. „ Две години сме без общински бюджет. Вчера приехме плановете за локалните доходи и разноски, с цел да можем да изпълняваме уговорките, които сме поели към варненци “, добави той и акцентира, че в тях са заделени доста повече средства в областта на културата. Във фонд „ Култура “ е планувано ново направление, по което ще се прави поддръжка на читалищните действия. Предвижда се да бъдат заделени 700 хиляди лв. за финансови разноски, които да се употребяват за ремонт на читалища на територията на града. Припомняме, че това е идея, по която СДС-Варна работи от години.

Предвижда се да бъдат заделени и повече средства за опазване на здравето. Вчера бяха признати решения, с които ще се провиснал пари за ремонт на клиниката по урология в МБАЛ „ Св. Анна “ и за закупуване на съвременно съоръжение за операционния блок на същата. АГ-болницата пък ще получи средства за създаване на фотоволтаична апаратура, с което ще се понижат разноските за електричество.

Ще бъдат заделени пари и за построяването на пристройки към съществуващи детски ясли, което ще даде опция за откриване на още над 50 места в яслени групи.

В умозаключение общинските съветници от ГЕРБ-Варна споделиха усещането си, че на вчерашната сесия на Съвета още веднъж е проличала неналичието на подготовка и непознаването на правилника за неговата работа от страна на избрани групи общински съветници и от съответни техни представители. „ Свидетели сме на аматьорско държание и популизъм в една, явно към този момент почнала предизборна акция “, сподели в умозаключение Тодор Балабанов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР