Спирането на Истанбулската конвенция – победа за ВМРО, победа за

...
Спирането на Истанбулската конвенция – победа за ВМРО, победа за
Коментари Харесай

ВМРО: Спирането на Истанбулската конвенция – победа за Патриотите

Спирането на Истанбулската спогодба – победа за Вътрешна македонска революционна организация, победа за Патриотите! Това стана ясно след днешното съвещание на най-висшия съд в България, който беше сезиран от ГЕРБ за сходство на Конвенцията на Съвета на Европа за предварителна защита и битка с насилието над дами и домашното принуждение, известна като Истанбулската спогодба, с главния закон на страната ни. Това оповестиха от Вътрешна македонска революционна организация в своя позиция във връзка.

На своето съвещание конституционалистите се произнесоха, че документът е несъответстващ с Конституцията на Република България с 8 на 4 гласа. Днес съдиите от Конституционния съд на Република България демонстрираха своя висок морал и възприятие за дълг към Родината. Със своето решение те се потвърдиха като същински патриоти, оповестиха от групировката.

Официалното прекъсване на документа е огромна победа за Патриотите от Вътрешна македонска революционна организация, които поведоха борбата против скандалната Истанбулска спогодба, гласи още позицията, публикувана от партийния пресцентър.

„Припомняме, че още декември месец предходната година заместител министър-председателят по публичен ред и сигурност, министър на защитата и водач на Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване Красимир Каракачанов предотврати гласуването на документа в Министерски съвет, което беше планувано тъкмо в навечерието на Рождество Христово. След съществени несъгласия, макар, че патриотите и част от министрите на мандатоносителя гласоподаваха „ срещу “, при започване на годината противоречивата Конвенция стигна до парламента“, показват от Вътрешна македонска революционна организация и допълват:

„Патриотите обаче бяхме безапелационни в настояването си Истанбулската спогодба да бъде изтеглена и под наш напън това стана факт. След съвещания с водещи адвокати, ние от Вътрешна македонска революционна организация изказахме своите причини и обърнахме внимание, че при утвърждението й ще се наложат освен законодателни промени (в над 20 закона), само че и на фундаментални текстове от Конституцията на Република България, чиято смяна може да направи единствено Велико народно събрание (като член 6 от КРБ). Изкарахме „ на ярко “ скандални моменти като въвеждането на джендър като разбиране, легитимирането на транс и интерсексуалността като терминология, финансовите задължения, които страната поема, легитимирайки документа, както и неприемливото въвеждане на джендър обучение в детските градини и учебните заведения.

С негативна позиция излезе и Българската православна черква, която е била толкоз безапелационна последно през далечната 1943-та година, при спасяването на българските евреи. Битката на Патриотите от Вътрешна македонска революционна организация се трансформира и в обща борба на Обединени патриоти, а в следствие и на цялото българско общество“.

„През своята 125-годишна история Вътрешна македонска революционна организация – Разузнавателна служба на ФРГ постоянно е бранило българщината, полезностите и морала, надълбоко вкоренени в традициите и нравите на българския народ. Ето за какво ние поведохме борбата и против скандалната Истанбулска спогодба, която посредством своята философия непосредствено „ протяга ръка “ на устоите на българското общество и слага под подозрение бъдещето на децата ни. Ето, че Патриотите от Вътрешна македонска революционна организация завоюваха още една борба в името на Майка България! България над всичко!“, се споделя в умозаключение.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР