Спирането на достъпа до ъпдейтите на операционната система Андроид (Android)

...
Спирането на достъпа до ъпдейтите на операционната система Андроид (Android)
Коментари Харесай

С решението за "Хуауей" "Гугъл" ще разтърси пазара на смартфони

Спирането на достъпа до ъпдейтите на операционната система Андроид (Android) за смарт телефоните на китайския производител " Хуауей " (Huawei) може доста бързо да усложни живота на потребителите на тези апарати, само че най-много да преначертаят в огромна степен пазара на мобилни технологии, осведоми " Франс прес ".

Засегнати са стотици милиони мобилни устройства

" Хуауей ", който е на второ място в света измежду производителите на смарт телефони, продава десетки милиони апарати всяка година: близо 203 милиона общо през 2018 година, 150 милиона през 2017 година. Това сочат данните на консултантската компания Гартнър (Gartner). През първото тримесечие на 2019 година " Хуауей " е запазил високи си ритъм на продажби с 59 милиона продадени апарата, съгласно консултантската компания Интернешънъл дейта корпорейшън (International Data Corporation -IDC), преследвайки международния номер 1 " Самсунг " (Samsung) и оставяйки надалеч след себе си третия в класацията " Епъл " (Apple).

За потребителите на смарт телефони на " Хуауей " следствията могат да бъдат обилни, защото " Google " (Google) ъпдейтва постоянно другите версии на Андроид, най-често във връзка със сигурността. Смартфоните на " Хуауей " биха могли да покажат неизправности, в случай че китайският производител не реши да прави свои актуализации. Този риск не е непосреден, защото Андроид посочи, че ще продължи за момента ъпдейтите, които се отнасят за сигурността.

Друга последица, която е в по-далечна вероятност, се отнася за приложенията. Докато " Google " актуализира Андроид, стотици милиони приложения, които се оферират в " Google плей стор " (Google Play Store), също ще бъдат актуализирани. Програмистите обаче желаят те да останат съвместими. Тези ъпдейти на приложенията ще доведат до " остаряване на апаратите ", защото те няма да разполагат с последните актуализации на Андроид. Така приложенията просто няма да могат да действат.

Малко благоприятни условия за " Хуауей "

В кратковременен проект " Хуауей " разполага с малко благоприятни условия. При сегашните мобилни устройства основаването на операционна система, която да размени Андроид, е комплицирано начинание. За бъдещите смарт телефони също ще е мъчно да се откри опция: единствената операционна система, която е задоволително публикувана е Ай О Ес (IOS) на Епъл. Тя е налична извънредно за айФоните. " Майкрософт " (Microsoft) се опита да пусне мобилна версия на фамозния си " Уиндоус " (Windows) през 2010 година, която съумя да предложи единствено при личните си телефони (Windows Phone). Тя обаче не можа да реализира триумф и " Майкрософт " изостави тази своя концепция през 2017 година.

В средносрочен проект това решение на " Google " би могло да накара " Хуауей " да последва образеца на " Епъл " и да предложи лична операционна система. Тази концепция от известно време се върти в главите на ръководителите на китайския колос. В момента програмистите на приложения мъчно могат да заобиколят международния номер 2 " Хуауей " и ще са принудени да предложат версия " Хуауей " на продуктите си, с цел да не се лишат от забележителна част от пазара си.

Без да отива толкоз надалеч, " Хуауей " може без никакво усложнение да развие едно отклонение на " Андроид " - лична версия, в която ще употребява още веднъж по-голямата част от кодовете на " Андроид ". Тези кодове са " отворен източник ", който е освободен от права и това ще разреши на " Хуауей " да резервира артикул, който е съчетаем с създадените приложения за " Андроид ". /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР