Спиране на тока в Индия и Пакистан днес влоши ситуацията

...
Спиране на тока в Индия и Пакистан днес влоши ситуацията
Коментари Харесай

Рекордна жега в Индия и Пакистан доведе до спирания на тока

Спиране на тока в Индия и Пакистан през днешния ден утежни обстановката за милиони поданици, към този момент наранени от рекордната гореща вълна, която специалистите свързват с изменението на климата, съобщи Франс прес.

Необичайно горещите март и април ускориха потреблението на електрическа енергия в Индия и изключително в Пакистан. Електроцентралите изпитват дефицит на въглища, с цел да задоволят търсенето.

В няколко пакистански града предходната седмица имаше прекъсване на тока - до осем часа на ден, а в селските региони за половината от деня напрежението бе понижено на половина. „ В цялата страна има рецесия с електрическата енергия и понижаване на напрежението в мрежата “, сподели министърът на енергетиката Хурам Дастгир Хан, имайки поради дефицита и „ техническите неизправности “.

В някои региони на Пакистан се чака температурите да се покачат с 8 градуса над нормалното, а в сряда да доближат 48 градуса съгласно Пакистанското метеорологично сдружение.

Пакистан издаде предизвестие за горещини след най-горещия март от 61 години, а в елементи от прилежаща Индия затвориха учебните заведения и улиците опустяха, откакто горещата вълна и през днешния ден не сподели през днешния ден на намаляване, оповестиха чиновници, представени от Ройтерс.

Пакистанската федерална министърка по въпросите на климатичните промени и сенаторка Шери Рехман прикани федералните и провинциалните управляващи да вземат защитни ограничения, с цел да се оправят с горещата вълна, която подвигна температурите до 47 градуса в някои елементи от страната.



Повече от един милиард души може да бъдат наранени от горещините в района, предизвестиха учени, свързвайки ранното настъпване на лятото с климатичните промени. За първи път Пакистан минава напряко от зимата към лятото без пролетен сезон, сподели Рехман.

В цяла Южна Азия хората търсят избавление от рисковите горещини, а метеорологичната работа в Делхи заяви, че климатичните условия няма да се трансформират през идващите три дни. Все повече хора се разболяват поради излагане на горещините, оповестяват индийски лекари. В момента сърдечните удари будят по-голяма паника от предстоящата четвърта вълна на пандемията от ковид.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР