Спираме да въртим стрелките на часовника, решиха евродепутатите в Страсбург.

...
Спираме да въртим стрелките на часовника, решиха евродепутатите в Страсбург.
Коментари Харесай

Спираме да въртим стрелките на часовника, решиха евродепутатите

Спираме да въртим стрелките на часовника, взеха решение евродепутатите в Страсбург. Масовото време в Европа, най-малко съгласно настройките в Страсбург, ще е лятното, а тези, които предпочетат да останат в зимното, ще сменят времето за последно в края на 2021 година. Всички страни, които желаят да приспособяват в законодателството си по-масовото измежду европейските страни решение - да останат в летния часови пояс, ще спрат да сменят стрелките на часовниците си от март 2021 година.   

" За всички, освен за транспортния бранш, ще е повече от потребно да спрем промяната на времето. Липсата на сън се отразява на сигурността на пътя, това заплашва всички. Транспортът на артикули в Европейски Съюз би трябвало да се преценява с тези промени, това е тежко за администриране. Ето по тази причина – елиминирайте промяната на времето ", прикани Карима Дели от ЕСА, Групата на Зелените в Екологичен потенциал.

" Аз приканвам всички сътрудници да върнем стрелките с един час обратно. Това ще значи спестявания за хората, за моите гласоподаватели – италианците, 250 000 евро на година, които може да се влагат в по-важни пера ", акцентира пък Анджело Шока от Прогресивния Алианс на социалистите и демократите. До 1 април следващата година страните в общността би трябвало да оповестят на Европейската комисия в кой часови пояс избират да бъдат отсега нататък.

Предвижда се до тогава да завърши съгласуването сред прилежащите страни, оповестили авансово, че желаят да останат в един и същи часови пояс. Евроделегатите въпреки всичко припомнят на всички страни да бъдат сговорчиви със съседите си, когато вземат решение къде ще се разположат във времето, с цел да няма проблеми в връзката сред тях и в целия обединен пазар на Европейски Съюз. Нагласите у нас демонстрираха, че хората също са за лятно часово време, а какво ще е окончателното решение на България, ще разберем най-късно през април 2020-а.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР